https://imgix.femina.dk/2022-05-23/20220512_GKO8249.jpg
Annonce
ANNONCE

Mette Helena og Cæcilie Johansen: ”Joken har ikke været sjov nok, hvis ikke man tisser i bukserne”

22. juni 2022
Annonce for TENA
Har du også oplevet at tisse en tår, når du griner og har det rigtig sjovt? Så er du langt fra alene. I 2. afsnit af serien ”Inkontinens? Det er pisseligemeget!” taler Mette Helena og Cæcilie Johansen om egne oplevelser med at have det lige riiiigeligt sjovt.
https://imgix.femina.dk/2022-05-23/web_Tena-logo-correct.jpg

Der er tre trin på skalaen for at have det sjovt: 1) du griner, 2) du græder af grin, og 3) du tisser i bukserne af grin.

Og har du ikke prøvet det, så var joken altså bare ikke sjov nok – i hvert fald ikke, hvis du spørger Mette Helena Rasmussen og Cæcilie Johansen, der i miniserien ”Inkontinens? Det er pisseligemeget!” sætter fokus på inkontinens i samarbejde med TENA.

Både Mette Helena og Cæcilie oplever selv med jævne mellemrum at tisse i bukserne, og derudover er Cecilie læge og står bag Instagram-profilen @makeupandmedicine.dk. I seriens tre afsnit bidrager hun derfor både med ekspertviden og egne fortællinger. Mette Helena indtager rollen som vært, og sammen taler de om emnet for at aftabuisere det.

Du kan se andet afsnit af serien længere nede i artiklen. Fik du ikke set første afsnit, så kan du se det her.

Grin og tis går hånd i hånd

Når du griner, skabes der et pres på din blære. Og er din bækkenbund ikke stærk nok, ja, så kan du altså komme til at tisse en tår.

– Det er simpelthen bare modstand mod modstand, forklarer Cæcilie.

– Det vidner vel også bare om, at når vi har det rigtig skægt, så giver vi lidt slip, og så kommer vi til at dryppe lidt. På den måde er det jo meget livsbekræftende med alt det tis, griner Mette Helena.

Og at komme til at give slip i en særligt sjov situation har både Mette Helena og Cæcilie oplevet. I dette afsnit kan du høre om Mette Helenas lidt alternative løsning på tissetrang under koncerter, og du får Cæcilies lille trick med at støtte sin bækkenbund, når det hele lige bliver lidt for meget. Cæcilie gør dig desuden klogere på inkontinens efter graviditet og i forbindelse med overgangsalderen.

Se Episode 2 af ”Inkontinens? Det er pisseligemeget!” lige her:

Hvad er inkontinens?

Inkontinens er ufrivillig urinlækage. Man skelner mellem tre typer: Tranginkontiens, stressinkontinens og en blandingsform.

Tranginkontinens vil sige, at du oplever en hyppig og meget pludselig trang til at tisse – som så kan føre til ufrivillig urinlækage. Det kan være i løbet af natten, lige efter et toiletbesøg, eller når du kan se hoveddøren og pludselig bare skal tisse NU.

Stressinkontinensen er den type af inkontinens, som de fleste oplever. Her tisser du i bukserne, når bækkenbundsmusklerne er blevet for slappe, og trykket øges på blæren – for eksempel når du griner, hoster eller hopper.

Blandet inkontinens er når du både har stressinkontinens og tranginkontinens.

Brug inkontinensbind – ikke menstruationsbind

Og hvorfor er det så så vigtigt, at vi taler mere om inkontinens? Det er det, fordi det er helt normalt. Faktisk oplever en tredjedel af alle kvinder at have inkontinens, og alligevel er der mange, der går og føler sig alene om det – simpelthen fordi, de ikke er klar over, hvor almindeligt det er.

Netop derfor kan det for mange føles skamfuldt at hive et TENA-bind ned i indkøbsvognen, og så ender man måske med menstruationsbindet, som i situationen føles som det ”lette” valg. Men menstruationsbind er altså designet til menstruation og ikke til urin og kan derfor ikke beskytte dig optimalt.

TENA-bind absorberer urin meget hurtigere end menstruationsbind og kan derfor holde dig ren. Det skyldes, at lagene er specielt designet til urinens tynde og hurtige gennemstrømning, hvorimod menstruationsprodukter er designet til tyktflydende blod.

Læs mere om forskellen på inkontinensbind og menstruationsbind lige her.

https://imgix.femina.dk/2022-05-23/samlet-tena-billede-inarticle_0.jpg
Produkterne fra TENA tager hånd om dårlig lugt, absorberer hurtigt og holder dig tør og sikker. TENA dækker dine behov, og deres Discreet Ultra Mini Plus er så tyndt, at du knapt bemærker, du har det på. Find det her. TENA Silhouette Noir Mini er perfekt bl.a., når du hopper i det sorte lingeri. Find det her.

TENA bryder tabuet

Inkontinens skal ikke være et tabu, og med sine over 60 års erfaring som førende brand inden for inkontinens, går TENA forrest i denne sag. De tilbyder en lang række af bl.a. absorberende produkter til både mænd og kvinder, der skal sikre, at livet kan leves fuldt ud – uden unødige bekymringer om lækage. TENA ønsker at nedbryde fordomme og stigma knyttet op på inkontinens, for det kan ramme alle, og der er mange muligheder for at få dækket sine behov med den lange række af hjælpemidler, TENA har i sortimentet. Læs mere på tena.dk.

Læs også