https://imgix.femina.dk/2022-05-23/20220512_GKO8191.jpg
Annonce
ANNONCE

Mette Helena og Cæcilie Johansen sætter fokus på inkontinens: Det er pisseligemeget!

13. juni 2022
Annonce for TENA
Inkontinens, urinlækage eller ufrivillig vandladning. Kært barn har mange navne, og det er altså er helt normalt at tisse lidt i bukserne. Faktisk sker det for rigtig mange af os – for eksempel under træning.
https://imgix.femina.dk/2022-05-23/web_Tena-logo-correct_0.jpg

En ud af tre. Så mange kvinder skønnes at have inkontinens, så hvis du en gang imellem tisser lidt i bukserne, så er du altså langt fra alene.

Alligevel er det stadig et tabu og ikke noget, vi rigtig taler om – hvilket desværre betyder, at mange oplever det som skamfuldt og derfor kommer til at holde sig tilbage i hverdagen.

Men det skal vi ikke! Og netop det sætter Mette Helena Rasmussen og Cæcilie Johansen i samarbejde med TENA fokus på i den helt nye miniserie, ”Inkontinens? Det er pisseligemeget!”

Både Mette Helena og Cæcilie oplever selv med jævne mellemrum at tisse i bukserne, og derudover er Cæcilie læge og står bag Instagram-profilen @makeupandmedicine.dk. I seriens tre afsnit bidrager hun derfor både med ekspertviden og egne fortællinger. Mette Helena indtager rollen som vært og er glad for at kunne være med til at sætte fokus på emnet:

– Vi er mange kvinder, som oplever en udfordring med inkontinens. Men det skal bestemt ikke afholde os fra at leve det liv, vi gerne vil leve, siger hun i afsnittet.

Du kan se afsnittet længere nede i artiklen.

Hvad er inkontinens?

Inkontinens er ufrivillig urinlækage. Man skelner mellem tre typer: Tranginkontiens, stressinkontinens og en blandingsform.

Tranginkontinens vil sige, at du oplever en hyppig og meget pludselig trang til at tisse – som så kan føre til ufrivillig urinlækage. Det kan være i løbet af natten, lige efter et toiletbesøg, eller når du kan se hoveddøren og pludselig bare skal tisse NU.

Stressinkontinensens er den type af inkontinens, som de fleste oplever. Her tisser du i bukserne, når bækkenbundsmusklerne er blevet for slappe, og trykket øges på blæren – for eksempel når du griner, hoster eller hopper.

Blandet inkontinens er når du både har stressinkontinens og tranginkontinens.

Tis under træning

Stressinkontinensen – den mest almindelige – kan gøre det udfordrende at træne. Det kan nemlig betyde, at du oplever ufrivillig vandladning, når du hopper eller løfter tungt.

Det har Mette Helena for eksempel oplevet til en HIIT-træningstime, hvor blandt andet englehop udfordrede hendes bækkenbund. Cecilie har også lært, at hun ikke skal løbe alt for stærkt … Det kan du høre mere om i Episode 1 lige her, hvor Cecilie desuden giver lægelige råd til dig med inkontinens.

Se Episode 1 af ”Inkontinens? Det er pisseligemeget!” lige her:

Den rigtige beskyttelse

Selvom træning i flere tilfælde kan føre til urinlækage, så er det bestemt ikke noget, du skal undgå – der er så mange fordele, både fysiske og psykiske, ved træning, så du må endelig ikke holde dig tilbage.

– For mig hjælper det at tage et inkontinensbind på, inden jeg går ned og træner, fortæller Mette Helena.

– Det giver mig en følelse af sikkerhed og af, at jeg godt kan være med til træningen. Der er noget, der passer på mig. Så kan jeg leve mit liv, som jeg gerne vil.

Som Mette Helena og Cæcilie også fremhæver i episoden, så er det vigtigt, at vi vælger den rigtige beskyttelse – og det er altså ikke menstruationsbind. For mange føles det skamfuldt at tage TENA-bind ned i indkøbsvognen, og derfor ender man måske med det ”lettere” valg: Menstruationsbindet.

Men menstruationsbind er altså designet til menstruation og ikke til urin og kan derfor ikke beskytte dig optimalt. TENA-bind absorberer urin meget hurtigere end menstruationsbind og kan derfor holde dig ren. Det skyldes, at lagene er specielt designet til urinens tynde og hurtige gennemstrømning, hvorimod menstruationsprodukter er designet til tyktflydende blod.

Læs mere om forskellen på inkontinensbind og menstruationsbind lige her.

https://imgix.femina.dk/2022-05-23/samlet-tena-billede-inarticle.jpg
Produkterne fra TENA tager hånd om dårlig lugt, absorberer hurtigt og holder dig tør og sikker. TENA dækker dine behov, og deres Discreet Ultra Mini Plus er så tyndt, at du knapt bemærker, du har det på. Find det her. TENA Silhouette Noir Mini er perfekt bl.a., når du hopper i det sorte lingeri. Find det her.

TENA bryder tabuet

Inkontinens skal ikke være et tabu, og med sine over 60 års erfaring som førende brand inden for inkontinens, går TENA forrest i denne sag. De tilbyder en lang række af bl.a. absorberende produkter til både mænd og kvinder, der skal sikre, at livet kan leves fuldt ud – uden unødige bekymringer om lækage. TENA ønsker at nedbryde fordomme og stigma knyttet op på inkontinens, for det kan ramme alle, og der er mange muligheder for at få dækket sine behov med den lange række af hjælpemidler, TENA har i sortimentet. Læs mere på tena.dk

Læs også