Mette Helena Rasmussen og Cæcilie Johansen
Annonce
ANNONCE

”Inkontinens skal ikke afholde os fra at klæde os, som vi vil, og have det sexliv, vi drømmer om”

29. juni 2022
Annonce for TENA
Det kan føles ekstremt sårbart at have inkontinens. Mette Helena Rasmussen og Cæcilie Johansen giver her sine bedste råd til at leve livet fuldt ud, selvom man tisser lidt i bukserne indimellem.
TENA

Tisser du lidt i bukserne indimellem, så er du langt fra alene. Alligevel føles det for mange enormt sårbart, og man kan hurtigt komme til at begrænse sig i hverdagen. Måske føler man sig ikke tilpas i den stramme kjole, de lyse jeans eller det lækre undertøj – og måske føles det meget grænseoverskridende at skulle være intim og have sex med risiko for urinlækage undervejs.

Netop det sætter Mette Helena Rasmussen og Cæcilie Johansen spot på i tredje og sidste afsnit af miniserien i samarbejde med TENA, ”Inkonitinens? Det er pisseligemeget!”, som du kan se længere nede i artiklen.

Både Mette Helena og Cæcilie Johansen oplever selv med jævne mellemrum at tisse i bukserne, og derudover er Cecilie læge og står bag Instagram-profilen @makeupandmedicine.dk. I seriens tre afsnit bidrager hun derfor både med ekspertviden og egne fortællinger. Mette Helena indtager rollen som vært, og sammen taler de om emnet for at aftabuisere det.

Fik du ikke set forrige afsnit, så kan du se det her.

Se Episode 3 af ”Inkontinens? Det er pisseligemeget!” lige her:

I dette sidste afsnit af miniserien giver Mette Helena og Cæcilie gode råd til dig, der har det svært med at skulle være intim med en partner. Cæcilie fortæller desuden om en personlig oplevelse, der indebærer ”strålekaskader af tis”, og så tager samtalen en drejning og falder på squirting …

Et indlæg til enhver lejlighed

– Et sted, hvor jeg kan føle mig sårbar, er hvis jeg er i den heldige situation, at jeg skal have sex, men har et trusseindlæg på, fortæller Mette Helena.

– Noget, der virkelig har hjulpet mig, er TENAS Silhouette Noir-trusseindlæg – de er nemlig sorte og meget diskrete.

Et trusseindlæg behøver altså ikke begrænse dig i dit valg af hverken tøj eller undertøj. Produkterne fra Tena er desuden designet specifikt til urin og tilbyder derfor den optimale beskyttelse – hvilket menstruationsbind altså ikke gør. TENA-bind absorberer urin meget hurtigere end menstruationsbind og kan derfor holde dig ren. Det skyldes, at lagene er specielt designet til urinens tynde og hurtige gennemstrømning, hvorimod menstruationsprodukter er designet til tyktflydende blod.

Læs mere om forskellen på inkontinensbind og menstruationsbind lige her.

Hvad er inkontinens?

Inkontinens er ufrivillig urinlækage. Man skelner mellem tre typer: Tranginkontiens, stressinkontinens og en blandingsform.

Tranginkontinens vil sige, at du oplever en hyppig og meget pludselig trang til at tisse – som så kan føre til ufrivillig urinlækage. Det kan være i løbet af natten, lige efter et toiletbesøg, eller når du kan se hoveddøren og pludselig bare skal tisse NU.

Stressinkontinensen er den type af inkontinens, som de fleste oplever. Her tisser du i bukserne, når bækkenbundsmusklerne er blevet for slappe, og trykket øges på blæren – for eksempel når du griner, hoster eller hopper.

Blandet inkontinens er når du både har stressinkontinens og tranginkontinens.

Vi er mange kvinder, som har inkontinens

Vidste du, at cirka en ud af tre kvinder har inkontinens? Det er i hvert fald værd at huske på, næste gang du føler dig alene med det. Det har også været Mette Helena og Cæcilie Johansens overordnede mål med samarbejdet med TENA: At normalisere og aftabuisere emnet. Det er nemlig helt normalt at tisse lidt i bukserne.

– Vi er mange kvinder, som har inkontinens, men det skal ikke afholde os fra at tage det tøj på, vi vil, eller have det sexliv, vi drømmer om, siger Mette Helena.

– Jeg synes, det er dejligt, at indlæggene fra TENA kan imødekomme vores behov, og at de på ingen måde skal afholde os fra at tage det undertøj på, vi føler os frække i, eller klæde os, som vi gerne vil.

TENA
Produkterne fra TENA tager hånd om dårlig lugt, absorberer hurtigt og holder dig tør og sikker. TENA dækker dine behov, og deres Discreet Ultra Mini Plus er så tyndt, at du knapt bemærker, du har det på. Find det her. TENA Silhouette Noir Mini er perfekt bl.a., når du hopper i det sorte lingeri. Find det her.

TENA bryder tabuet

Inkontinens skal ikke være et tabu, og med sine over 60 års erfaring som førende brand inden for inkontinens, går TENA forrest i denne sag. De tilbyder en lang række af bl.a. absorberende produkter til både mænd og kvinder, der skal sikre, at livet kan leves fuldt ud – uden unødige bekymringer om lækage. TENA ønsker at nedbryde fordomme og stigma knyttet op på inkontinens, for det kan ramme alle, og der er mange muligheder for at få dækket sine behov med den lange række af hjælpemidler, TENA har i sortimentet. Læs mere på tena.dk.

Læs også