https://imgix.femina.dk/media/c8ecbfa3feb845d387a07e9fef88b454.jpg
Krop & velvære

Hvornår er man for gammel til bikini?

14. juni 2011
af Lisbeth Madsen, Alive.dk
Foto: Colourbox
Kan man tillade sig at gå på stranden i bikini, når man nærmer sig de 50 år?

For gammel til…

Så gammel mener britiske kvinder man må være i

Bikini, 47 år
Miniskørt, 35 år
Tubeoverdel, 33 år
Stiletter, 51 år
Navlepiercing, 35 år
Knæhøje støvler, 47 år
Kondisko, 44 år
Læderbukser, 34 år
Leggings, 45 år
Ugg støvler, 45 år
Badedragt, 61 år
Stram vest, 44 år
Gennemsigtig chiffonbluse, 40 år
Langt hår, 53 år
Hestehale, 51 år

47 år. Der går skæringen for, hvornår man ikke længere kan vise sig offentligt i en bikini. I hvert fald hvis man spørger de britiske kvinder.
2000 britiske kvinder har svaret på, hvor aldersgrænsen går for en masse beklædningsdele, lige fra bikini over til miniskørter og leggings. Undersøgelsen er lavet af et stort britisk slankemadsfirma, der hedder Diet Chef.

Halvdelen af de adspurgte mener dog, at hvis man er slank, selvom man har rundet de 50 år, så kan man slippe af sted med hvad som helst.

Læs også: Er det okay at bade topløs på stranden?

Danskerne er mere afslappede
Danskerne har formentlig lidt videre rammer for, hvor gammel man må være, når man bærer visse beklædningsdele. Men det er ikke alt, der går an ifølge Else Holm, der ph.d. studerende på designskolen Kolding/CBS og forsker i mode og alder.

- I forhold til andre europæiske lande, så er vi ret afslappede herhjemme, og skandinaviske kvinder har ry for at være afklædte og frigjorte, men der er bestemt stadig ting, vi ikke gør. Fx ændrer vores krop sig med alderen, og så vil vi ikke afsløre, at vi ikke har så fast en krop længere, og at vi måske ikke har dyrket så meget motion. Vi mister autoritet på den måde, og det er meget vigtigt at undgå det bl.a. på en arbejdsplads, siger Else Holm til Alive.dk. Hun er enig i, at figuren dog kan spille en rolle for, hvordan man kan klæde sig.

- Normen siger, at man skal være slank, og har man noget der minder om idealkroppen, selvom man er nået op i alderen, så kan man tillade sig mere, siger hun.

Læs også: Det skal du spise, hvis du vil i bikiniform

Læs også