Krop & velvære

Her er symptomerne på, at du er ved at være midaldrende

26. september 2013
af Malene Fich Weischer, Oestrogen.dk, Aller Media
Hvornår er man midaldrende? Når man er 50? 53? 45? Og handler det om det tal, der står på fødselsattesten eller om, hvordan man føler sig rent mentalt? Det har en række britiske forskere fundet svaret på.

Alive.dk Lad os starte med den gode nyhed: Begrebet 'midaldrende' er på vej ud. Det er simpelthen ikke noget, vi identificerer os med mere:- Folk ser ikke længere 'middelalder' som en eksakt milepæl, man når til i en bestemt alder, og der er også færre og færre, der betragter dem selv som midaldrende eller gamle; selvom de er langt over 50, fortæller Paul Keenan, kommunikationschef hos det britiske sundhedsforsikringsselskab Benenden Health, der har stået bag den store undersøgelse af, hvordan vi egentlig opfatter dét at være midaldrende.

Vi passer bedre på os selv

Generelt handler det om, at vi er blevet meget bedre til at leve sundt og passe på os selv, så vi har det bedre langt længere op i livet end hidtil. Derfor kan man heller ikke længere sige, at midaldrende er, når du er 53 år gammel - hvilket ifølge undersøgelsen er den officielle alder for, hvornår man er midaldrende. I stedet handler det langt mere om dit mindset. Som Paul Keenan selv fortæller videre til det amerikanske website Huffington Post:- Jeg er 54 år gammel, men føler mig som om, at jeg er midt i trediverne - nogle gange føler jeg mig endda som teenager. Og det er præcist sådan, mange opfatter sig selv - som yngre, end alderen siger, de er.Læs også: Her er din mest lykkelige alderI den store undersøgelse, som Benenden Health stod bag, nåede man ikke desto mindre frem til en række tegn på, at du er midaldrende - uanset din faktiske alder. De er vist lavet med et lille glimt i øjet, men alligevel - hvor mange af dem, kan du kende fra dig selv?

30 tegn på, at du er blevet midaldrende:

1. Du kan ikke rigtigt følge med i den nye teknologi, som f.eks smartphones, tv og computere2. Du føler ikke, du forstår, hvad 'unge mennesker' taler om3. Du føler dig stiv i leddene4. Du har brug for en middagslur5. Du stønner, når du bukker dig ned6. Du kan ikke huske navnet på et eneste af nutidens bands7. Du taler utroligt meget om din led og lidelser8. Du hader restauranter med for meget larm9. Du får mere og mere hår - de forkerte steder10. Du synes, at flere og flere politimænd/læger/lærere osv. ser ualmindeligt unge ud11. Du foretrækker en aften med hjemlig hygge fremfor en aften i byen12. Du kender ikke en eneste sang fra hitlisterne13. Du vælger tøj og sko ud fra komfort fremfor stil14. Du tager en termokande med kaffe med, hvis du skal være ude en hel dag15. Du elsker at gå i haven og/eller fodre fuglene16. Du ser ikke noget galt i fleecejakker og plastic-træsko17. Du glemmer folks navne mere og mere18. Du overvejer at booke en tur på et krydstogt19. Du kan aldrig finde dine briller/nøgler/pung osv.20. Du beklager dig konstant over tv-programmet21. Du kan virkelig, virkelig længes efter en kop kaffe22. Du får 'hyggestrømer' til at sove i om natten - og bliver glad for dem23. Du brokker dig mere og mere24. Du ser pludselig en masse TV2 Charlie og Fri25. Du får at vide, at flere af dine holdninger er politisk ukorrekte26. Du bliver forarget over nutidens musikvideoer27. Du har en pose med 'køre-slik' i bilen28. Du ved hvor meget alkohol, du kan tåle29. Du bliver søvnig efter et enkelt glas vin30. Du foretrækker at gå en tur i den friske luft fremfor at være inde og se fjernsyn.Sexolog: Derfor er du særligt sexet som gammel. Læs med på oestrogen.dkEr du blevet ramt af overgangsfasen? Læs mere om den og hvad du kan gøre for at dæmpe symptomerne på oestrogen.dk