https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/07/28/sundhed/alder-612x325.jpg
Krop & velvære

Her er din mest lykkelige alder

9. juli 2013
af Mia Qvist Scheelsbeck, NewsDesk, Aller Media
Når du er 66 år, er du åbenbart ’mindst ked af det’

Selvom de fleste ikke er specielt glade for at blive ældre, er der faktisk fordele ved det. Og nu tyder ny forskning på, at den lykkeligste tid i dit liv faktisk er, når du er blevet lidt ældre.

Forskere bag undersøgelsen, der netop er blevet publiceret i tidsskriftet JAMA Psychiatry, har set på depressive symptomer gennem et helt voksenliv.

De har fulgt 2.320 deltageres op- og nedture og set på køn, etnicitet, uddannelsesniveau og deres generelle helbred.

66 er det gyldne år

Efter at have set på 30 års data, kunne forskerne konkludere, at de depressive symptomer oftest viste sig hos de yngre voksne, faldt hos de midaldrende og steg igen hos de ældre. Det laveste gennemsnitstal blev målt hos de 66-årige - men svarer det så til, at de 66-årige er de lykkeligste?
Sådan vil forskerne ikke helt forklare det.

- Jeg vil ikke sige, at vi har fundet den bedste alder, men mere alderen hvor folk er mindst kede af det, udtaler Angelina Sutin, der er assisterende professor ved Florida State University College of Medicine og som er en af forskerne bag undersøgelsen, til Prevention.com.

Hvorfor bliver din numse fladere med årene? Få svaret her

Livet bliver bedre og bedre

Resultaterne viste også, at på trods af, at depressionssymptomerne i højere grad viser sig med alderen, så har man det faktisk generelt bedre.

- Alt i alt viser det sig, at vi bliver mere følelsesladede med alderen, og at vi har en større kompleksitet end yngre og midaldrende voksne, siger Angelina Sutin.

Hun havde forventet at se et større udsving i forhold til depression hos de ældre, når det kom til sygdom og andre problemer. Men de raske ældre viste også tegn på depression.

- Det tyder på, at andre faktorer som en ægtefælles død og tabet af omgangskredsen har markant større betydning for at udvikle en depression i denne alder end et dårligt fysisk helbred, konkluderer forskeren.

Læs om de 7 klassiske symptomer på overgangsalder her

Kilde: Prevention.com

Læs også