https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/07/28/sundhed/fladnumse-612x325.jpg
Krop & velvære

Derfor bliver din numse fladere med tiden

5. juli 2013
af Redaktionen Femina
Den struttende parisernumse hører desværre ungdommen til, for jo ældre vi bliver, jo fladere bliver bagdelen også. Heldigvis kan man selv gøre meget for at bevare en fast og fyldig numse

Pippa Middleton, Jennifer Lopez og Kim Kardashian er alle berømte for deres struttende numser, og en velformet bagdel står da også i høj kurs hos de fleste kvinder.

Desværre er det sjældent, den bliver ved med at være så velformet, jo længere op i alderen, man kommer, skriver norske kk.no, der har rådført sig med træningseksperterne Helle Bornstein og Inge Thomas Ravlo for at få gode råd til, hvordan man alligevel bevarer en velformet bagdel, selvom årene går.

Men hvorfor er det så, at numsen bliver fladere?

- Det skyldes, at vi bliver ældre. Musklerne bliver bygget op og brudt ned kontinuerligt, en proces, som er velbalanceret, til vi nærmer os de 30 år, siger Helle Bornstein, der driver Smart Trening i Oslo, og bloggen Hellebornstein.no.

Men efter de 30, bliver nedbrydningen af musklerne større end opbygningen, fortæller hun.

- Fra man fylder 40, mister man mellem 0,5 og 2 procent af sin muskelmasse hvert år. Med andre ord er man nødt til at træne, hvis man vil beholde spændstigheden, når man bliver ældre, siger Helle Bornstein.

For meget kontorarbejde

Men den flade popo skyldes til del også en anden årsag, som vi selv er ude om, understreger hun:

- De fleste af os sidder på rumpen hver dag på arbejdet i mange timer. Du sidder faktisk din numse flad, siger hun.

Ses mere på kvinder end på mænd

Inge Thomas Ravlo, der er personlig træner og ernæringsterapeut, fortæller, at det ofte er kvinder, der er specielt udsat, når det gælder den flade numse.

- Det er meget sjældent, at man ikke oplever, at numsen bliver fladere med alderen. Det gælder for begge køn, men man ser det lettere på kvinder, fordi de lagrer mere fedt på rumpen end mænd, siger hun.

Den eneste måde at forebygge den flade numse, er hård træning.

- Tab af muskelmasse kan rimelig nemt forebygges med hård træning. Kombinationen af at holde vægten samtidig med at man vedligeholder muskulaturen kan hjælpe med at bevare en flot numse, siger Inge Thomas Ravlo.

Begge træningseksperter understreger, at det gælder om at træne rigtigt.

- Løber man meget, vil jeg anbefale korte distancer, gerne intervaller, og så bytte en af løbeturene ud med styrketræning. Med den rette kost og fokus på at træne numsen tre gange om ugen, kan man måle med et målebånd, at numsen løfter sig, siger Helle Bornstein til kk.no.

Kilde: kk.no.

Læs også