https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1323-mormorarme.jpg
Krop & velvære

Flere får fikset mormorarmene

15. juli 2013
Af Mia Qvist Scheelsbeck, Femina.dk, Aller Media, Foto: Pantherstock 07/15/2013 - 00:00
Det er der dog en god forklaring på, siger dansk overlæge

I USA er det naturligvis brystoperationer, der ligger øverst på listen, når det kommer til plastikkirurgi. Men på 12 år har man oplevet en stigning på 4.000 pct., når det kommer til opstramning af de såkaldte mormor-arme.

Det viser en årlig rapport, som The American Society of Plastic Surgeons (ASPS) står bag, skriver Minmote.no.

Men Bo Jønsson, der er specialeansvarlig overlæge ved de private Aleris-Hamlet Hospitaler, mener dog, at stigningen skyldes de mange fedmeoperationer, der laves.

- Man er jo begyndt at lave overvægtskirurgi, og det får huden til at hænge. Det er i den forbindelse, vi opererer en del mormorarme, siger han til Femina.dk og henviser til, at overvægt er et endnu større problem i USA end i Danmark.

Det offentlige system tilbyder nu en hudoperation efter gastric bypass-operationer, og dermed er der rykket en del patienter fra de private til offentlige hospitaler. På den baggrund vurderer Bo Jønsson, at de nogenlunde laver den samme mængde mormor-arme-operationer, som de hele tiden har gjort.

Se de vilde før-efter-billeder af Hollywood-kvindernes plastikoperationer her

Operation giver stort ar

Der er dog også henvendelser fra kvinder, der ikke har været overvægtige, men som bare er godt og grundige trætte af de slappe overarme.

- Der er dog en bagside af medaljen. Når vi har folk til samtale, fortæller vi dem, at de skal forvente at få et ar, som bliver til en fin, hvid streg på overarmene, siger Bo Jønsson, der dog forklarer, at hos de tidligere overvægtige, er det typisk vigtigere at få den overskydende hud fjernet end at tænke over et ar.

Hos Oslo Plastikkirurgi forklarer overlæge Amin Kalaaji, at man har oplevet en stigning i efterspørgslen af operationer af mormorarmene. Dog ikke i samme grad som i USA.

- Tidligere har overarmsoperationer været et populært indgreb blandt kvinder mellem 40 og 60 år, men i dag er det flere yngre kvinder, der vil have det, siger Kalaaji, der dog ikke er vild med at lave det på yngre kvinder pga. arret, til Minmote.no.

Brug for anden fornyelse end plastikkirurgi? Her får du inspiration til 3 frisurer, der hitter lige nu

Læs også