https://imgix.femina.dk/media/article/glaede.jpg
Krop & velvære

Få mere glæde i din hverdag

11. februar 2011
af Caroline Fibæk
Foto: Pantherstock
I en hverdag fyldt med praktiske gøremål og ”to do”-lister kan det være en udfordring altid at holde den positive fane højt. Men nogle gange skal der kun små ting til. Her er fire gode råd

1. Få masser af sollys
En gåtur i dagslys vil give din krop et boost af lykkehormonet serotonin og af D-vitamin, og samtidig er det med til at få dig ind i en god døgnrytme.

2. Spis varieret
Ved at spise en stor portion frisk frugt og grønt kan du virkelig hjælpe både din krop og dit sind i balance og få mere energi. Undgå forarbejdet mad og snacks, og hold dig til mere naturlig mad.

LÆS OGSÅ: 7 tips til mere glæde i dit liv

3. Træk vejret dybt
Tag et par minutter hver dag, hvor du fokuserer på din vejrtrækning. Du kan gøre det hvor som helst, på arbejdet eller derhjemme om morgenen, eller når du laver aftensmad. Fokusér på dit åndedræt, og tag 20 dybe og langsomme åndedrag, som fylder lungerne op med luft og udvider bughulen. På den måde får du både ro i kroppen og ilt til hjernen.

4 Vær taknemmelig
Praktisér taknemmelighed, og vis andre, at du holder af dem. Brug et par øjeblikke hver dag til at tænke på, hvad du er virkelig taknemmelig for i dit liv. Og gør så folk opmærksomme på din taknemmelighed.

Læs også