https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/dig-og-dit-liv/taet-paa-dig/2013/01/1303-7-tips-til-glaede-i-dit-liv/1303-glaede-i-dit-liv-copy.jpg
Selvudvikling

7 tips til mere glæde i dit liv

21. januar 2013
af Karen Pallisgaard
Foto: Pantherstock
Hvad er succes egentlig for dig? En fællesnævner for mange er, at personlig succes kan måles på glædesbarometeret. Her får du tips til små daglige indslag, der kun kan få din glæde til at stige

1. Start dagen med fin forventning
Nogle siger, at livet udfolder sig i overensstemmelse med vores forventninger. Så start hver dag i forventning om noget godt, og slut med at takke for, hvad du har fået eller oplevet i løbet af dagen - "gratitude is the attitude".

2. Tag dig tid og prioritér
Tid er i høj kurs, for den er muligvis, hvad vi altid synes vi mangler. Men i stedet for at tude over det og alle de ting, du skal nå, så vælg at gøre det, der rykker dig et lille skridt tættere på dit højere mål. Og fokusér på kun dét, indtil du har nået det.

3. Giv glæde til andre
Man kan blive overrasket over, hvor meget et smil, en tak, en kompliment, en opmuntring eller en mønt til en tigger kan gøre.

4. Stol på det bedste i andre
Da ingen af os (jeg ved ikke med clairvoyanter?!) kan læse tanker, kan vi aldrig vide, hvorfor folk gør eller siger, som de gør. Men det hjælper os i hvert fald ikke at tillægge dem dårlige motiver. Stol på, at folk gør det bedste, de kan, med de ressourcer, de har til rådighed.

Vi taler rigtig meget om at følge vores mavefornemmelse, men hvordan finder du den og bliver gode venner med den? Se, hvordan her

5. Spis stille og godt
I en hurtig verden fyldt med akutte energiboostere kan vi hurtigt komme til at gøre vores krop ked af det. Så prøv at glæde den med noget virkelig lækkert kvalitet såsom et stykke god ost, en nærende kop te eller fin chokolade, og så nyd det. Fokusér på det, smag det, nyd det.

6. Bevæg dig
Når du flytter kroppen, flytter du dit sind. Så hvis du er kørt fast mentalt: Bevæg dig. Din krop vil elske dig for det.

7. Giv slip
En af de store glædesrøvere er bekymring, som kommer, når vi begynder at fokusere på ting i fremtiden, eller på ting, der er uden for vores egen kontrol. Gør det bedste, du kan, resten er ikke op til dig.
Kilde: Inc.com

Kan du styre dig? Tjek her, hvordan det står til med din selvkontrol

Læs også