Derfor skal du spise jordbær
Der er ikke noget så lækkert som et smukt rødt jordbær. Det smager ganske enkelt af sol og sommer.
Og lige så meget som jordbær smager af sol og sommer, ligeså super sunde er jordbær faktisk. Og når nu jordbærsæsonen alligevel er i gang, så er der god grund til at nyde de røde jordbær i store mængder, lyder det fra SØNDAGs sundhedsekspert Rikke Goerlich, der er uddannet phytoterapeut.
Et andet powerbær er blåbær. Læs her hvordan blåbær kan hjælpe dig med at tabe fedtet på maven
Jordbær er superbær
For jordbær tilhører gruppen af superbær, som på forskellige måder beskytter kroppen og hjælper med afgiftning af uønskede stoffer. De indeholder kalium og fibre og har et højt indhold af C-vitamin samt en mængde andre antioxidanter.
Specielt er indholdet af ellagsyre i jordbær interessant. Den beskytter huden mod solens stråler, så vi ikke får så mange rynker, og nutidig forskning bekræfter, at ellagsyre virker forebyggende mod kræft.
Pangfarvede grøntsager som gulerødder og rødbede beskytter mod kræft. Læs hvorfor her!
Sådan undgår du vandede jordbær
Så spis løs af de mange lækre jordbær, men husk at skylle bærrene, før du nipper toppen af dem. Ellers bliver de nemlig vandede, og det kan mindske indholdet af vitaminer.
Jordbær har en meget kort holdbarhed, så du skal helst spise dem med det samme. Jordbær kan dog holde sig til dagen efter, hvis du opbevarer dem i køleskabet.