https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/07/31/naeringsstoffer-stor.jpg
Krop & velvære

Alderen kræver flere næringsstoffer

31. juli 2012
af SØNDAGs sundhedspanel
foto: Panthermedia
Jo ældre du bliver jo flere næringsstoffer har din krop brug for, så jo vigtigere er det at spise en masse grønt og skrue ned for chokoladen

Drømmer du om at kunne droppe at spekulere på sund levevis og leve af chokolade og lidt portvin, når du bliver ældre?

Desværre, sådan bliver det ikke, lyder det fra SØNDAGs faste diætist Anne W. Ravn.

Hun forklarer, at vores behov for livsvigtige næringsstoffer som vitaminer, mineraler og sporstoffer nemlig stiger med alderen.

LÆS MERE: De såkaldte superfoods er fødevarer der har et højt indhold af næringsstoffer. Her kan du få tre opskrifter med superfoods.

Kroppen kan ikke selv danne dem, og med alderen svækkes kroppens evne til at optage de næringsstoffer, der hjælper os til at tænke klart og reparere det slid, kroppen har fået.

Derfor skal vi tænke sunde kostvaner ind. Og det er ikke noget der først skal starte med alderen. Det er vigtigt hele livet igennem.

LÆS MERE: Din krop har behov for forskellige ting afhængig af din alder. Her finder du ud af, hvordan du skal træne og spise efter din alder.

Men når det især er vigtigt at få en sund kost når vi bliver ældre, så handler det også om, at vores forbrænding nedsættes, når vi bliver ældre. Det sker typisk, fordi vi er mindre aktive, og behovet for kalorier falder.

Og resultatet af det er lidt nedslående - især hvis man har en sød tand. Der bliver ofte behov for mere af det grønne og knap så meget af den lækre chokolade.

Gratis sunde tips på facebook?

Vil du gerne have gratis sunde tips direkte på facebook? Så vær med i sundhedsgruppen, som er resultatet af et samarbejde mellem SØNDAG, Femina, ELLE, Q og Mad & Bolig. Giv gruppen "Sunde tips - hver dag" et "like" lige her.

Læs også