Krop & velvære

5 grunde til, at det klør forneden

Kløe forneden kan have mange årsager. Her er de 5 mest almindelige årsager.

5 grunde til, at det klør forneden

 
Du har allergi 
Du kan få en allergisk reaktion med kløe, hævelse og rødme fra produkter med parfume eller tilsætningsstoffer, herunder kondomer og glidecreme. Det kan også være resultatet af barbering. Hvis du ved, at du er modtagelig for vaginal irritation, så brug allergivenlige hygiejneprodukter (shampoo, blødgøringsmidler og vaskemidler), og sørg for at undgå kemikalier, sæber og irriterende smøremidler. Selv toiletpapir med duft eller farve kan være en ballademager.
 
 
Du har en kønssygdom
Især herpes, klamydia og gonorré kan klø forfærdeligt. Og hvis din kløe skyldes en af disse kønssygdomme, går den over i en brændende følelse, når du tisser, og smerter, når du har sex. Ildelugtende udflåd og synlige sår (ved herpes) er også ubehagelige symptomer. Skynd dig til lægen, hvis du har mistanke om kønssygdom.
 
LÆS OGSÅ: Pas på stramme bukser og høje hæle - for din sundheds skyld
 
Der er kuk i bakterierne 
En af de hyppigste årsager til kløe er ubalance i de naturligt forekommende bakterier i skeden. Det kan føles som svampeinfektion, men giver vandigt, ildelugtende udflåd. Bakteriel ubalance kan oftest behandles med en pH-balancerende salve, som du kan købe i håndkøb.
 
KØB et abonnement på femina og vælg din egen velkomstgave: Moshi Moshi jakke, Södahl plaid eller et af vores skønhedssæt
 
Du har (faktisk) Svamp
En god gammeldags svampeinfektion kan også være synderen. Antibiotika, stress eller sex kan forårsage ubalance i pH-værdien – og et tykt hvidligt udflåd kan være tegn på svamp. Håndkøbsmedicin kan hjælpe dig af med infektionen i løbet af et par dage. For at forebygge kan du undgå tætsiddende trusser af syntetisk materiale, brug af trusseindlæg og sæbe, som nedbryder hudens barriere og forskyder pH-balancen i skeden.
 
Du har psoriasis 
Vidste du, at du også kan få eksem eller psoriasis på kønsdelene? Hvis du allerede døjer med en hudsygdom, er der også risiko for, at du får den forneden. Tørre, ru pletter, der klør, kan være et symptom, og kuren er en mild hydro-kortisonsalve.
 
Læs mere om: