3 tegn på kroniske rygsmerter
Krop & velvære

3 tegn på kroniske rygsmerter

Følelsesløshed ned i ben og balder og tiltagende smerter over en længere periode. De er bare nogle af tegnene på kroniske rygsmerter

TRE TEGN PÅ KRONISKE RYGSMERTER

 
Det er mærkeligt, at vi snart er i stand til at fremstille et ”kunstigt” menneske i et laboratorium, men vi kan stadigvæk ikke finde årsagen til eller kuren for noget så banalt som ondt i ryggen. Undersøgelser viser, at smerte meget sjældent hænger direkte sammen med fysiske, synlige skader i bevægeapparatet – nogle gange er der f.eks. ingen smerter, selv om man kan se en prolaps på røntgenbilleder, andre gange er der smerter, uden at man kan se skader.
 
 
Lændesmerter er et mysterium. Man har tidligere set, at mennesker med ondt i ryggen fik flere smerter, når de var i forhandlinger med deres pensionsselskab. Det betyder ikke, at det kun er ”oppe” i hovedet, men man kan se, at yoga og meditation faktisk hjælper på lændesmerter, formentlig fordi begge dele påvirker kroppen fysisk og mentalt. I et forsøg fra Boston University School of Public Health oplevede 14 % smertelindring, og 25 % kunne skære ned på mængden af smertestillende medicin.
 
KØB et abonnement på femina og vælg din egen velkomstgave: Moshi Moshi jakke, Södahl plaid eller et af vores skønhedssæt
 
Hvornår kan man tale om kroniske lændeproblemer?
Når det har generet dig i mere end seks uger.
Når smerten bliver tiltagende værre.
Når der er følelsesløshed ned i ben og balder, evt. nedsat evne til at styre urinblære og tarm. Eller du har været udsat for et traume på rygsøjlen, f.eks. i forbindelse med en ulykke.
 
Kilde: Painscience.com og Annals of Internal Medicine
 
LÆS OGSÅ: Myoser - sådan fjerner du dem selv
 
 
 
 
 
Læs mere om: