Kost & motion

Ugens slankeopskrift: Perlebygsalat med citronkylling

Det lyse kyllingekød bliver ekstra saftigt og velsmagende, når du steger det i citronsaft

Perlebygsalat med citronkylling til 2 personer (35 min)

INGREDIENSER
350 g kyllingebrystfilet
2 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie til stegning
3 spsk. citronsaft
salt og friskkværnet peber
 
PERLEBYGSALAT
65 g perlebyg
50 g parmaskinke
2 kviste rosmarin
40 g rødløg
1 spsk. olivenolie til stegning
200 g grønne asparges
150 g gul peberfrugt
150 g cocktailtomater
en håndfuld persille
skal og saft af ½ usprøjtet citron
salt og friskkværnet peber
 

Opskrift - sådan laver du perlebygsalat med citronkylling

 
1. Skær kyllingefilet i strimler. Skær hvidløg i tynde skiver. Varm olie og citronsaft op på en pande, og steg kylling og hvidløg ved høj varme, til kødet er mørt. Krydr med salt og peber.
 
2. Perlebygsalat: Kog perlebyg efter anvisning på pakken. Skær parmaskinke i tynde strimler. Pil nålene af rosmarinen, og hak dem fint. Pil rødløget, og hak det fint. Steg parmaskinken i olien i 3-4 minutter, tilsæt rosmarin og rødløg, og lad det hele stege 2 minutter ved lav varme. Skyl asparges, peberfrugt og tomater. Bræk den nederste, træede ende af aspargeserne, og skær aspargeserne i tynde skiver på skrå. Skær peberfrugten i strimler, og halvér tomaterne. Skyl og hak persillen. Bland perlebyg med parmaskinke, grøntsager og persille. Vend kyllingestrimlerne i, og smag til med fintrevet citronskal, citronsaft, salt og peber.
 
Næringsindhold pr. person
Energi: 522 kcal
Protein: 51 g
Fedt: 19,5 g
Kulhydrat: 41 g
Kostfibre: 10,4 g