Kost & motion

Sprød myslibar

Her får du opskriften på en grov myslibar, der ikke er tør, som det kan være tilfældet for købe-barer.

Sprød myslibar (ca. 15 stk.)

 
Det skal du bruge
1 spsk. muscovadosukker eller brun farin
¼ l kondenseret sødmælk på dåse, ca. 350 g (kan købes i velassorterede supermarkeder)
175 g tørrede abrikoser
150 g grovvalsede havregryn
50 g græskarkerner
50 g mandler
2 risgaletter eller riskiks
 
Sådan gør du
Hak abrikoser og mandler. Rør muscovadosukker ud i kondenseret mælk med hakkede abrikoser, havregryn, græskarkerner og hakkede mandler. Smuldr risgaletterne/riskiksene i blandingen, og hæld det i et ovnfast fad på ca. 20 x 30 cm beklædt med bagepapir.
 
Forvarm ovnen til 175°, og bag i ca. 30 minutter. Når den bagte blanding er lidt afkølet, skæres den ud i ca. 15 stykker.

Opskriften stammer fra kogebogen ”Vintermad – Gode retter til hverdag og gæster” af Katrine Klinken, som er kok og ernærings- og husholdningsøkonom. Politikens Forlag, 150 kr.

PRØV OGSÅ: Sunde snacks