https://imgix.femina.dk/media/article/1401_saa_meget_skal_du_spise_til_frokost.jpg
Træning og kost

Så meget skal du spise til din frokost

13. januar 2014
af Lisbeth Madsen, NewsDesk
Spiser du for let en morgenmad, så du kommer til at overspise til frokost? Eller er din frokost for lille, så du har svært ved at modstå fristelserne om eftermiddagen? Tjek her, hvor mange kalorier, du skal indtage til frokost.

Hvis du har problemer med at holde din vægt, så kan det meget vel være kaloriemængden i din frokost, den er gal med. Det er vigtigt, at den hverken er for stor eller for lille, så du kan holde dig mæt uden at tage på af den.

Det er Kari Sellæg, der er klinisk ernæringsfysiolog, som forklarer til KK.no, hvor meget en kvinde almindeligvis skal indtage til sin frokost, baseret på at hun spiser tre hovedmåltider og tre små mellemmåltider dagligt og skal indtage omkring 2000 kalorier om dagen.

- Er du blandt dem, som vil passe lidt ekstra på vægten eller måske gå lidt ned i vægt, så anbefaler jeg, at din frokost indeholder mellem 400 og 600 kalorier, siger Kari Sellæg til KK.no.

LÆS OGSÅ: Sådan vælger du en sund og slankende frokost. Få tipsene her

Fyld godt på med proteiner

Hermed tager hun udgangspunkt i en kvinde, der for at holde sin vægt, skal indtage cirka 2000 kalorier om dagen.

Frokosten skal helst også være rigtigt sammensat med en fornuftig fordeling proteiner, kulhydrater og fedt. Især proteinerne skal du lægge vægt på ifølge ernæringsfysiologen. De giver en god, lang mæthedsfornemmelse. Bryder du dig ikke om store mængder kød, så gå efter bønner, linser og kikærter.

LÆS OGSÅ: Vil du have en slankere talje? Sådan gør du

Sådan rammer du 400-600 kalorier

Kari Sellæg anbefaler også, at du går efter tallerkenmodellen i stedet for at tælle kalorier hver gang. Det vil næsten automatisk være ensbetydende med, at du rammer 400-600 kalorier, fordi din frokost i høj grad vil bestå af grøntsager.

- Ønsker du at gå ned i vægt eller blot at holde din vægt, så anbefaler jeg, at du fylder halvdelen af tallerkenen med grøntsager, en fjerdel med kød eller fisk og en fjerdedel med kartofler, ris eller pasta, siger Kari Sellæg.

Læs også