Kost & motion

Raw pink chia-cupcakes

Her får du opskriften på raw pink chia-cupcakes, et sundt kagealternativ, når sukkertrangen melder sig

Raw pink chia-cupcakes (ca. 15 stk.)
 
BUND
½ dl chiafrø
1 dl mandler
2 dl dadler
1 tsk. vanilje
2 spsk. agavesirup eller rå honning
1 dl mandelmælk
ca. 3 dl kokosmel
 
TOPPING
1 dl cashewnødder, udblødt i 2-4 timer
2 spsk. agavesirup eller rå honning
2 spsk. kokosolie
2 spsk. lecitingranulat
2 dl frosne jordbær
lidt vand, så det hele kan køre rundt
 
Opskrift - sådan laver du raw pink chia-cupcakes
 
1. Blend alle ingredienserne til bunden, på nær kokosmelet, til en fyldig dej. Hæld dejen i en skål, og bland med kokosmel, til den bliver fast, og væsken er så absorberet, at du kan trille dejen til kugler på ca. 4 cm i diameter. Kuglerne placeres i farverige muffinforme og trykkes en anelse flade.
 
2. Blend alle indgredienser til toppingen (OBS: Vent med jordbærrene) til en tyk og cremet fløde. Tilsæt de frosne jordbær, og blend igen, til du får en helt tyk og fast jordbæriscreme.
 
3. Form jordbærtoppingen øverst på dine cupcakes, og servér med det samme. Pynt evt. med gojibær eller rå kakaonibs.
 

Prøv også: Choko crunch icecream

Få mere inspiration på carolinefibaek.dk