Kost & motion

Hvor meget vand skal jeg drikke?

Hvor meget vand skal jeg drikke? Læs her, hvor meget vand, du faktisk skal drikke i løbet af en dag

DERFOR SKAL DU DRIKKE VAND

Er du typen, der altid går rundt med en halvliters vandflaske i hånden? Eller hører du til den modsatte gruppe, der glemmer alt om at slukke tørsten i tide? Man kan ikke opstille nøjagtige regler for hvor meget hver enkelt af os skal drikke, men der er en god tommelfingerregel at gå ud fra, når du drikker vand:

 

Drik 1/3 af din kropsvægt i deciliter vand om dagen

Så hvis du vejer 55 kilo skal du mindst drikke.18,5 dl.

60 kilo = 20 dl. vand.

75 kilo = 25 dl. vand

LÆS OGSÅ: 5 nemme opskrifter der får dig til at drikke vand

Dividér din kropsvægt med 3, og du har det antal deciliter vand, du som udgangspunkt skal drikke. Drik den mængde fordelt over hele dagen med et maksimalt indtag på 2-3 deciliter af gangen i en periode på en måned. Hvis du føler dig mere tørstig, så tilføj lidt mere og føler du, at du render i rutefart til toilettet, lige så snart du har drukket lidt vand, så skær ned på mængden, indtil du føler, at mængden passer dig godt.

Du er ikke en kamel!

For at ernære din krop optimalt med væske skal du fordele dit væskeindtag over hele dagen. Der findes ikke et lager for vand i kroppen, selvom om man kan fristes til at tro det, når benene er hævede. Dvs. vand du indtager som ikke umiddelbart skal bruges, sendes videre i systemet og ud som urin.
Når du til aften og "opdager" at du ikke har drukket nok, hjælper det ikke at drikke alt det vand, du mangler på én gang. Så "løber det bare lige igennem". Kroppen kan kun optage lidt ad gangen.

Sådan slipper du af med vand i kroppen

 

Læs mere om: