Kost & motion

Bitz opskrift: Muslinger og pomfritter

Opskriften på muslinger og pomfritter er en Christian Bitz’ bedste opskrifter på hverdagsmad, der smager fantastisk og er nem at lave. Det er sundhed, der virker i hverdagen

Muslinger og pomfritter

MUSLINGER
1 kg blåmuslinger
1-2 helt små chilier
2 forårsløg
2 fed hvidløg
1 citrongræs
3-4 spsk. olivenolie
2 dl hvidvin
krydderurter, f.eks. brøndkarse og persille
 
POMFRITTER
500 g kartofler
½ l smagsneutral olie
salt
 

Opskrift - sådan laver du  muslinger og pomfritter

 
1. Pomfritter: Skræl eller skur kartoflerne, og skær dem i stave. Skyl dem i en si, til vandet, der løber fra, er klart (det er stivelse, du vasker ud af kartoflerne). Læg kartoffelstavene i koldt vand i minimum 30 minutter. Kog stavene i 8-10 minutter, og lad dem dryppe af, så der ikke er vand på. Varm olien op, til det syder, når du stikker en kartoffelstav i. Kom stavene i – små portioner ad gangen – så olien holdes varm. Steg dem i 5-7 minutter, til de begynder at tage farve. Tag kartoflerne op med en hulske, og læg dem på fedtsugende papir. Alt det ovenstående kan forberedes i god tid. Inden servering steges kartoflerne igen i olien, til de er gyldne. Lad dem dryppe af, og tilsæt rigeligt med salt. Det er lidt besværligt, men du får pomfritter i verdensklasse.
 
2. Muslinger: Vask og rens muslingerne. Kassér dem, der er åbne. Rens chilierne, og hak dem fint. Hak også forårsløg, hvidløgsfed og citrongræs fint. Varm en stor, tykbundet gryde op; kom olivenolien i, og svits chili, forårsløg, hvidløg og citrongræs. Hæld muslingerne i gryden, og vend dem med grøntsagerne. Tilsæt hvidvinen, og damp det hele under låg, til muslingerne åbner sig – ca. 8-10 minutter. Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig. Inden servering vendes de friskhakkede urter i.
 
SE OGSÅ: 4 tips til faste balder