Kost & motion

9. december: Blød nougat

LCHF opskrift: For mig er blød nougat (og marcipan) simpelthen indbegrebet af jul, og heldigvis kan de lækre sager også laves i sukkerfri udgaver.

Blød nougat 

Ingredienser
75 gram hasselnødder
100 gram sukkerfri eller 85% chokolade
50 gram kokosolie
2 spsk. sukrin gold*
 
Hasselnødderne ristes 10 minutter i ovnen ved 180 grader. 
Når de er afkølet, gnides skallen af, og nødderne køres i foodprocessoren til en helt fin masse sammen med sukrinen. 
Chokolade og kokosolie smeltes over svag varme og blandes med nøddesmørret. 
Nougatmassen smages til med eventuelt mere sukrin, hældes i en lille form beklædt med bagepapir og stivner i køleskab.
 
Opbevares i køleskab eller i fryseren.
 
Opskriften er udarbejdet af Tatjana Albinus www.lowcarb.dk
 
I morgen får du ospkriften på chokolade med rom-rosin
 
 
 
 
Tilmeld dig helt gratis Tatjanas Januar-challenge, der hjælper dig til at integrere nye, sunde vaner i det nye år. Tilmeld dig her
 
 
 
 
*Sukrin gold er en kaloriefri sukkererstatning. Den kan købes i Matas og i helsekosten.