Kost & motion

23. december: Orangemarcipan

LCHF opskrift: I denne opskrift har jeg brugt en lille sjat Cointreau, som er en fransk appelsinlikør, der smager fantastisk i marcipanen.

Orangemarcipan

Cointreau kan udelades, hvis man ikke har det på lager, men det kan købes i miniatureflasker, som kan holde sig i årevis. Eller det kan stjæles i andre menneskers barskabe… Jeg gik på jagt i mine forældres – den manøvre bliver man tilsyneladende aldrig for gammel til...
 
Ingredienser
150 gram smuttede mandler
Saft og revet skal fra 1/2 appelsin
2 spsk. sukrin gold*
1 spsk. mandelessens fra Dr. Oetker (andre mærker skal doseres anderledes)
1 spsk. Cointreau
 
Mandlerne køres i foodprocessoren, til de er malet til mel, hvorefter resten af ingredienserne tilsættes og køres, til massen begynder at samle sig. Marcipanen trilles til kugler, der dyppes i mørk chokolade.
 
Opbevares på køl et par dage eller fryses.
 
Opskriften er udarbejdet af Tatjana Albinus www.lowcarb.dk
 
 
 
 
 
Tilmeld dig helt gratis Tatjanas Januar-challenge, der hjælper dig til at integrere nye, sunde vaner i det nye år.
 
 
 
 
*Sukrin gold er en kaloriefri sukkererstatning. Den kan købes i Matas og i helsekosten.