Kost & motion

10. december: Chokolade med rom-rosin

LCHF opskrift: Rosiner er ikke low carb, men for mig er rom-rosinsmagen ret juleagtig, så derfor deler jeg alligevel opsriften.

Chokolade med rom-rosin

Ingredienser
100 gram sukkerfri eller 85% chokolade
1dl rosiner
3 spsk. romessens fra Dr. Oetker (andre mærker skal doseres anderledes)
 
Rosinerne lægges i blød i romessens - de må gerne trække et par timer. 
Chokoladeingredienserne smeltes sammen i en gryde. 
En smule chokolade hældes i bunden af nogle små forme og sættes i fryseren til chokoladen er stivnet. 
Derefter "vrides"rosinerne og lægges i formene, der fyldes op med chokolade. 
Stilles køligt til servering.
 
Alternativt kan massen hældes i en større form og efter afkøling skæres i passende bidder.
 
Opskriften er udarbejdet af Tatjana Albinus www.lowcarb.dk
 
I morgen får du opskriften på kokosmarcipan
 
 
 
 
 
Opskriften er fra bogen Low carb lækkerier, der indeholder 88 opskrifter på brød, kage, dessert og andre lækkerier uden mel og sukker. Lån bogen på biblioteket, køb den hos din (net)boghandler, eller køb dit eget signerede eksemplar af bogen her