Sarah_M
Sundhed

Jeg har prøvet at leve efter kostplaner, men når jeg kigger på dem, får jeg det sådan … nej, ikke i dag

22. februar 2024
Af Line Marie Laursen
Foto: Kasper Wenstrup
Bokser i verdensklasse, sygeplejerske, tidligere ”Vild med dans”-vinder. Sarah Mahfoud har mange ting på cv’et og helt styr på, hvad der er sundt. Meditation er en af dem.

Hvad er sundhed for dig?

– Det er at træne og holde sig aktiv, men det indebærer også ro og meditation. Jeg har et højt gear energimæssigt, men jeg skal også ofte have mange bolde i luften, f.eks. når jeg skifter mellem min boksning og mit andet job som sygeplejerske. Så det er godt lige at få lidt ro på, så det ikke bliver for meget.

– Jeg prøver at meditere hver dag. Men det der med bare at sætte sig ned og lukke øjnene, det kan jeg ikke. Heldigvis kan gode åndedrætsteknikker, som jeg har lært, hjælpe mig med at finde ind i stadiet af stilhed.

Hvad motiverer dig?

– Det er jo sådan en indre kamp, mange har med sig selv, når man skal gøre noget sundt – det kan være svært at tage sig sammen. Men jeg tænker meget på, hvad der gør, at jeg har haft en god dag. Og det er jo ikke at ligge på sofaen og se et eller andet ligegyldigt i tv.

– Personligt er jeg godt hjulpet af, at der står en træner og venter på mig, og at jeg har nogle mål, jeg gerne vil opnå.

Hvornår har du det allerbedst?

– Når jeg træner op til kamp. Der er mine dage så skemalagte, at der ikke er noget, jeg kan vælge til eller fra, jeg skal bare holde mig til planen. Det giver en ro, der er god for mig.

Hvordan starter en god dag for dig?

– Det bedste er, når jeg står direkte op og hopper i løbetøjet, og løber en tur ved Amager Strand sammen med min hund. Bagefter spiser jeg havregrød. Den spiser jeg hver morgen.

– Jeg elsker også at have god tid om morgenen, så jeg ikke skal stresse ud ad døren.

Spiser du ellers på en bestemt måde?

– Nej, jeg har trænet i så mange år, at jeg ved, hvad der er sundt, og hvad der ikke er. Jeg har ret godt styr på min vægt uden at tænke meget over det, for jeg skal jo holde min vægtklasse som bokser.

– Jeg har tidligere prøvet at leve efter bestemte kostplaner, men så hænger de der i køkkenet, og når jeg så kigger på dem, får jeg det bare sådan … Nej, ikke i dag. Så hvis tingene er for strikse i hverdagen uden for kamptræningen, får jeg trang til at bryde det.

Hvad synes du om nye sundhedstendenser?

– Jeg synes, det er spændende at prøve nye ting og tendenser, der popper op, så længe det giver mening.

– Jeg har både prøvet at vinterbade og at faste, men det er svært at blive ved med at gøre det, når det også skal passe sammen med andre ting i ens hverdag. Og boksning har altid fyldt mest. Jeg begyndte, da jeg var 14 år – og har bokset professionelt siden 2017.

Hvad er dit yndlingsmotionsgear?

– Jeg har altid min yogamåtte med mig, når jeg skal noget – om det er at rejse på ferie eller til min familie på Færøerne. Den fylder ikke meget, og så kan jeg altid lige lave et par øvelser, strække ud eller meditere. Det er en måde at huske at få det gjort på.

– Jeg har også et par gamle slidte kondisko, jeg er glad for. Jeg bruger generelt mine ting helt ud, til de er hullede og ikke kan mere. Men det er ikke på grund af overtro. Jeg har ingen sportsting, der har betydning for mig eller mine præstationer på den måde. For jeg vil ikke være afhængig af ting eller ritualer før en kamp, for hvad nu hvis man glemte ”guld”-skoene en dag?

Læs også