Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sundhed

Jeg har altid skiftet sengetøj på en bestemt måde. Og så stod jeg der en dag, og kunne simpelthen ikke huske, hvordan man gjorde

22. maj 2024
Af Kamilla Kilias
Foto: Ally / Aller Media
I videoserien "Kvinde, kend dit underliv" undersøger journalist Kamilla Kilias det kvindelige underliv. I afsnit 3 handler det om overgangsalderen.

I videoserien "Kvinde, kend dit underliv" undersøger journalist Kamilla Kilias, hvad sker der, når vi i puberteten går fra at være pige til kvinde, når vi er i vores mest fertile æra, til vi går ud af den frugtbare periode igen?

Det første afsnit handler om puberteten, hvor hun interviewer Astrid Olsen, der i teenageårene oplevede stor usikkerhed om sin krops udvikling. Andet afsnit handler om fertilitet, hvor Kamilla får lavet et fertilitetstjek, som viste at der var masser af æg. Undersøgelsen viste dog også noget, som hun slet ikke havde regnet med.

Det tredje afsnit handler om, hvad sker der, når kvinder går ud af den frugtbare periode af livet?

Overgangsalderen er en uundgåelig fase i enhver kvindes liv, men alligevel ved mange alarmerende lidt om den.

Se med i videoen i toppen af artiklen, hvor Kamilla besøger i dette afsnit Maria Trier, der selv havde svært ved at forstå de fysiske og følelsesmæssige forandringer, hun oplevede som allerede 41-årig.

Læs også