https://imgix.femina.dk/media/websites/mama/sundhed/fotoidanyprim.jpg
Sundhed

Jeg er da sund...er jeg ikke?

27. januar 2014
af Ida Brinck Jørgensen
foto: Redaktionen
I denne uge har Mama.dk fokus på sundhed, og her kan du læse, hvad vores praktikant, Ida, gør for at blive mere sund i hverdagen.

Jeg hedder Ida, og jeg er praktikant her på Mama.dk. Jeg er 24 år gammel, bor i København og læser digital kommunikation og dansk litteratur på RUC. Når jeg ikke har travlt med at skrive spændende artikler til Mama.dk, rider jeg en tur i skoven på min hest eller hygger mig i sofaen med en god serie. Motion er der i hvert fald ikke meget tid til, men det burde der måske tages tid til. I hvert fald efter min seneste opdagelse.

Jeg ejer ikke en badevægt, så da jeg var hjemme på juleferie, greb jeg chancen og sprang på mine forældres vægt. Og jeg måtte sande, at min mistanke om, at jeg havde taget på, blev bekræftet. Endda med fem fuldfede kilo. Lettere chokeret begyndte jeg at granske min adfærd omkring mad det sidste stykke tid. Jeg blev hurtigt enig med mig selv om, at det ikke kunne være julemad og godter det hele. Så hvordan kunne jeg pludselig have taget så meget på? Jeg synes da generelt, jeg lever sundt, spiser masser af grove grøntsager, kød og (næsten) udelukkende fuldkorn.

Jeg er klar over, at et par ekstra kilo ikke er afgørende for, om man lever sundt eller ej, men om ikke andet er de en god indikator for, at der er noget, du kan gøre bedre. Det er for eksempel også vigtigt at få nok søvn, få motioneret mere end bare turen frem og tilbage til kaffemaskinen på arbejdet og huske at være glad og afslappet, selv om du har en stressende hverdag.

Derfor har vi her på Mama.dk-redaktionen besluttet at gå på sundhedskur. Ikke en kur, hvor man nødvendigvis taber sig (selvom det ville være et plus for mig), men en kur, hvor man bliver sund og glad. Du kan også få glæde af vores research, da vi i denne uge fokuserer på sundhed med spændende artikler om kost og træning. Du kan blandt andet læse min anbefaling af træningsformen Powercirkus for nybagte mødre, finde opskrifter på sunde og lækre retter til gravide og læse, hvorfor det er så vigtigt for dit barn, at du ikke er overvægtig under gravidteten.

Rigtig god fornøjelse med mere sundhed i hverdagen! Vi starter i hvert fald NU!

Kærligst, Ida

Læs også om Mama.dks redaktør - lige her

Læs også