Øvelser til dig, der har ondt i ryggen, fordi du bærer på dit barn
Sundhed

God øvelse til dig, der har ondt i ryggen, fordi du bærer på dit barn

27. august 2019
af Anna Bogdanova
Foto: Sarah Williams og Panthermedia
Uanset om vi bruger bæresele, slynge eller vikle - eller har barnet siddende på hoften eller armen, så kender de fleste forældre til de smerter, vi kan få, fordi vi bærer vores børn.

Problem: Du har ondt i ryggen, fordi du bærer på dit barn

Uanset om du løfter, bærer eller vikler på dit barn, kan du opleve at have ondt i både nakke og ryg – ofte fordi vi belaster kroppen for ensidigt.

LÆS OGSÅ: Dét skal du vide om bæreseler

Øvelse: Lang ryg med kæbemobiliseringer

Denne øvelse kan laves når som helst for sig selv, men er også udgangspositionen for rigtig mange af øvelserne i 'Smertefri'. Den virker simpel, men har stor effekt, kan lindre smerter akut og forbedre din bevægelighed.

https://imgix.femina.dk/lang-ryg-med-kaebemobiliseringer_0.jpg

Sådan gør du: Gnub eller massér på korsbenet (trekanten mellem toppen af dine balder). Stil dig med hoftebredde mellem fødderne og 2. og 3. tå pegende lige frem. Få den fornemmelse, at dine fødder slår rødder i jorden, og at du får længere ben ved at skabe plads i ankler, knæ og hofteled. Forlæng nu rygsøjlen fra halebenet og op til toppen af hovedet. Forestil dig, at du har en sugekop på toppen af hovedet, som trækker dig en lille smule opad og gør din nakke lang. Forestil dig, at du fra halebenet har et lille tungt blylod hængende, der trækker ned, så du får mere plads mellem ryghvirvlerne.

TIP! Er dét svært, kan du øve dig i lang ryg i liggende eller siddende stilling.

Nu tilfører du kæbemobiliseringer, som virker afspændende på hele kroppen. Kør din kæbe frem og tilbage meget langsomt, så fra side til side, så med hovedet til højre og venstre. Især når det føles som om, man har en nerve i klemme, kan denne øvelse hjælpe.

LÆS OGSÅ: 3 sunde stillinger, dit barn kan sidde i (+ en der ikke er så god)

Vil du læse mere? 'Smertefri - Farvel til stress, træthed og ondt i kroppen' er skrevet af træningsekspert Anna Bogdanova i samarbejde med videnskabsjournalist Mette Bender. Bogen udkom den 18/9 på Gyldendals Forlag og koster 300 kr. Anna Bogdanova er ekspert i stress- og smertefri træning, som styrker og former kroppen. Hun er også medejer af De Uimodståelige, et team af 25 fagfolk, der har undervist mere end 7.000 kvinder online og i træningsstudiet. Se annabogdanova.dk.

Læs også