https://imgix.femina.dk/media/0243eea3ead54e7084eb94ec0aa83fc7.jpg
Sundhed

Giver babysvømning problemer med ørerne?

2. december 2008
af Ulla Nielsen
Vi går til babysvømning med vores dreng på syv måneder, men lige siden vi er startet, har han været syg (forkølet og hoste). Nu har han også fået

Vi går til babysvømning med vores dreng på syv måneder, men lige siden vi er startet, har han været syg (forkølet og hoste). Nu har han også fået mellemørebetændelse. De, jeg kender, som har gået til babysvømningmed deres børn, har haft ørebørn.
Vi gik ikke til svømning med vores datter, og hun har aldrig haft problemer med ørerne. Så nu tænker jeg: Er der en sammenhæng mellem ørerbørn og babysvømning?
Karina J.J.

Kære Karina J.J
Det er rigtig ærgerligt, når du i bedste mening går til babysvømning med dit barn og så oplever, at barnet bliver syg igen og igen. I er ikke de eneste forældre, der har den oplevelse. Omvendt er der mange børn, der ganske uden problemer deltager i babysvømning. For at komme årsagen nærmere har man i Norge undersøgt næsten 3.000 skolebørn, der havde gået til babysvømning. Man fandt, at de børn, der havde gået til babysvømning, havde næsten dobbelt så hyppigt tilbagevendende øvre luftvejsinfektioner i deres første leveår som de børn, der ikke havde gået til babysvømning. Når man kiggede nærmere på resultaterne, fandt man, at den øgede risiko for tilbagevendende øvre luftvejsinfektioner og mellemørebetændelser fandtes hos de børn, hvor forældrene havde en eller anden form for allergi (høfeber, astma eller eksem). Skal I så holde op med at gå til babysvømning? Jeg synes, at I skal lade det komme an på en prøve. Hvis barnet bliver syg igen og igen, mener jeg, at I skal holde en pause. I kan så forsøge at genoptage babysvømningen, når den lille har været rask gennem længere tid.
Kirsten Holm, børnelæge

Læs også:
Børn får for lidt snavs

Mellemørebetændelse

Læs også