https://imgix.femina.dk/media/44e36e535d78465ab8c54abce25d6295.jpg
Sundhed

Børn får for lidt snavs

3. december 2008
af Ulla Nielsen
astma og allergi

Børn får for lidt snavs.
Astma og allergi er ved at udvikle sig til en folkesygdom i den vestlige verden. Alene antallet af høfeber-ramte danskere er tredoblet siden slutningen af 1980erne, og i alt er 1,5 millioner danske børn og voksne ramt af en eller anden form for overfølsomhed.

Stadig flere undersøgelser tyder på, at høj overfølsomhed hænger tæt sammen med god hygiejne. Med andre ord, så får danske og andre vestlige børn for lidt skidt, snavs og dyrehår. Vores børn møder for få bakterier, og når de endelig gør, så bliver bakterierne neutraliseret med antibiotika.

Det medfører, at barnets naturlige forsvarsværker ikke bliver opdraget til at skelne mellem vigtige og uvigtige påvirkninger, lyder den stadigt mere udbredte teori blandt allergiforskere. "Man kan sige, at jo mere uhumsk og primitivt man lever, jo mindre allergi har man," siger Ronald Dahl, der er professor i lungesygdomme på Århus Universitetshospital.

Endnu er der ikke klare anvisninger på, hvordan man som forældre skal forholde sig til den nye teori. "Lad være med i panik at gå i rengøringsvanvid, se på symptomerne i din familie, og indret dig efter det," siger Astma-Allergiforbundets direktør Thorkil Kjær. Lars

Kilde: Politiken

Læs også:
Helbred helt naturligt
Allergi og Astma

Læs også