Anna_T
Sundhed

Det er hendes redning hver gang: "Min hjerne bliver klar igen. Skyerne er lettet"

16. november 2023
af Line Marie Laursen
Foto: Dan Mariegaard/Aller Media
En sund livsstil er en selvfølge for kommunikationsrådgiver og podcastvært Anna Thygesen. Det må bare aldrig blive fanatisk – og der skal være plads til at nyde livet.

Hvad er sundhed for dig?

– Det er velvære – at jeg har det godt i min krop og i mit sind. Min krop skal være stærk og min mentale sundhed skal være i så god form som muligt.

– Derfor sørger jeg for at passe på det hele, samtidig med at jeg nyder livet og forsøger at få det bedste ud af det.

– Jeg har en sund livsstil, men jeg er hverken fanatiker eller motionsfreak. Jeg spiser ordentligt, jeg er ikke specielt fedt- eller sukkerforskrækket, men jeg holder mig til gode råvarer og undgår forarbejdet mad. Jeg træner mine muskler og går minimum 50-60 kilometer om ugen, havbader året rundt, dyrker yoga og pilates og det løse.

Hvilke tre ting starter du en god dag med?

– … en god tur med hundene, ned til stranden for at tage et dyp i havet om vinteren og en svømmetur om sommeren. Derefter en kop medbragt te på bænken i solen. Så hjem i bad – og så er jeg klar til en ny, dejlig dag.

Hvornår har du det allerbedst?

– Når weekenden står for døren, og jeg er sammen med venner en fredag aften, vi griner over et glas vin, og ugen synker ind.

– Jeg er et supersocialt menneske og trækker vejret gennem samvær med andre – både på jobbet og privat.

Hvilken sundhedsting har du taget til dig?

– Jeg hoppede med på vinterbadebølgen under coronapandemien og blev hurtigt hooked. Om vinteren bader jeg typisk lørdag og søndag. En gang om ugen kombinerer jeg havbadet med saunagus. Jeg føler mig virkelig godt tilpas, når jeg bader om vinteren – det giver et helt særligt kick.

Din bedste sundhedsapp?

– Jeg dyrker yoga online derhjemme. Jeg har et online medlemskab hos Britt Ziwes, og det fungerer så godt.

Hvordan får du dig selv ud af et mørkt hul?

– Jeg går en lang tur. Jeg vil gerne gå 12-15 kilometer hver dag, men realistisk set, så når jeg det kun fire-fem dage om ugen. Men hvis jeg står i en problematisk situation, er en god gåtur min redning. Jeg går hurtigt, og fordi jeg presser mig selv, er det svært at gruble over, hvad der nu end går mig på.

– Efter nogle kilometer, hvor jeg bare har koncentreret mig om at gå hurtigt, er det som om, min hjerne bliver klar igen. Skyerne er lettet, og jeg kan tage mig af mine problemer uden at blive vred, sur eller ked af det.

Natteravn/morgenmenneske?

– Jeg er en dejlig kombination af begge mennesketyper. Jeg går sent i seng og står tidligt op. Med alderen har jeg brug for mere søvn, men det skal jeg tvinge mig til at få.

– Jeg går typisk i seng efter midnat og står op 6.30. Jeg er meget bevidst om, at jeg har et fjerde gear, som jeg kalder det, som jeg ikke bruger ret tit. Men når det er nødvendigt, så kan jeg aktivere nogle ekstra kræfter.

– Jeg er ret god til at prioritere, samtidig med at jeg ikke er perfektionist, så jeg har det superfint med at give den maksimalt gas en gang imellem. Jeg får meget fra hånden tidlig morgen og sen aften/nat. Folk omkring mig kan godt blive lidt pressede af mine mails, der oftest er afsendt mellem kl. 00 og 04 om morgenen. Men det skal de ikke, det er bare den måde, jeg arbejder på.

Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også