Kathrine_Abrahamsen
Sundhed

Der er én ting tv-vært gerne vil ændre: "Jeg har simpelthen snotten i den hele tiden"

1. marts 2024
Af Line Marie Laursen
Foto: Privat
Sundhed for tv-, radio- og podcastvært Kathrine Abrahamsen indebærer foruden fokus på kost, motion og krop, også at grine og tid til at lave ingenting under dynen på sofaen.

Hvad er sundhed for dig?

– For mig er min mentale trivsel altoverskyggende, når det handler om sundhed. Jeg har i mange år arbejdet med mit hoved – og gør det stadig. Krop, motion og kost spiller naturligvis også en rolle for mig, men ud over at træne min krop i et fitnesscenter, så ”træner” jeg også psyken med terapi. Begge dele er hårdt arbejde.

Hvornår har du det allerbedst?

– Når jeg er sammen med mennesker, jeg holder af. Når jeg griner helt nede fra maven. Når jeg føler, at jeg lykkes med mit arbejde. Når jeg sidder i sofaen med min dyne og ikke har noget, jeg skal. Når jeg husker at se på mig selv med kærlige og milde øjne.

Hvilke tre ting starter du en god dag med?

– Vand, en surdejsbolle med ost, en kop kaffe. Gerne tilføjet god tid og sidst; en tur på toilettet. Det er den perfekte start.

Hvilken sundhedsting er du glad for?

– Med fare for at lyde som et stort barn, så har en “motivational water bottle” ændret mit forhold til vand. Min helt egen sutteflaske, som simpelthen gør, at jeg nu drikker i hvert fald to liter vand om dagen. Før var det nærmest kun kaffe og Pepsi Max, der udgjorde mit væskeindtag.

Hvad skulle du aldrig være hoppet med på?

– Kure! Hold nu op, hvor har jeg været på mange dumme kure i alle mulige afskygninger. Surprise: Det har aldrig holdt.

Din bedste sundhedsapp?

– Det må være ”Clue”, menstruationsapp’en. Den kan hjælpe mig med at opklare både mavesmerter og humør. Jeg bliver ret påvirket af PMS, og så er det altså dejligt, at app’en lige kan bekræfte mig i, at jeg ikke er skør, men at det bare er hormoner, der er på spil.

Hvordan får du dig selv ud af et mørkt hul?

– Det gør jeg ved at sige det højt. Det hjælper mig altid at dele mine tanker, bekymringer og sorger med nogen. Det kan være med familie og nære venner, eller med en note på min telefon. Det er som om, der opstår et lille lys, når man deler mørket med nogen.

Introvert/ekstrovert?

– Jeg er introvert. Hvilket overrasker nogen, fordi mit arbejde består i at være “på”. Jeg er super udadvendt, en haj til smalltalk og fungerer godt i de fleste sociale sammenhænge. Det er bare gået op for mig i de seneste år, hvor meget energi jeg bruger, og hvor nemt jeg overstimuleres, når jeg er social. Jeg skal have ret meget alenetid, ellers kortslutter jeg.

Hvor meget tid bruger du på din mobil?

– Jeg har et usundt forhold til min telefon, og det er virkelig noget, jeg skal forsøge at ændre. Jeg har simpelthen snotten i den hele tiden. Især TikTok er en tidsrøver og jeg ved, jeg har det meget bedre, når jeg ikke er på telefonen hele tiden. 2024 må blive året for en afvænning.

Artiklen blev udgivet i femina uge 8, 2024. Dette er en redigeret version.

Læs også