Anna_M
Brevkasse

Min mand savner min "gamle stil". Skal jeg virkelig købe tøj efter hans smag?

2. februar 2024
Af Anna Mejlhede
Foto: mew
"Han savner mig, sagde han, som hende, der engang gik i kjoler og nederdele og ”skjortebluser, der sad tæt”, som han bl.a. udtrykte det." Læs denne uges brev til Anna Mejlhede.

Hej Anna

For en uge siden sagde min mand gennem 10 år pludselig til mig, ærligt og uden omsvøb, at han syntes, jeg havde skiftet stil, siden vi blev gift, og at han var ked af min stil. Og her mente han altså tøjmæssigt.

Han savner mig, sagde han, som hende, der engang gik i kjoler og nederdele og ”skjortebluser, der sad tæt”, som han bl.a. udtrykte det.

Det er rigtigt, at jeg har fået en anden tøjstil og godt kan lide jeans f.eks. Jeg synes selv, jeg stadig er smart, og jeg er slet ikke parat til at vende tilbage til den stil, jeg havde.

Men min mand sagde det med meget vægt, og jeg er bekymret for, hvad det kan komme til at betyde for vores forhold.

Skal jeg virkelig til at købe tøj efter min mands smag for at beholde ham, tænker jeg? Hvad tænker du om det?

Venlig hilsen ”Kald mig bare Gitte”

Kære dig, der vil kaldes for Gitte

Ingen mennesker forbliver præcis de samme igennem et helt liv. Heller ikke når det handler om det tøj, vi går i.

Mens jeg læste dit brev, fik jeg sådan en sær fornemmelse af at blive sat på en tidskatapult, der skød mig 70 år tilbage i tiden.

Dengang man i damebladene kunne finde reklamer for korsetter, der skulle bringe ungdommens former tilbage – og opvaskemiddel, der forhindrede husmoderens bløde hænder i at blive flossede og grove. Hun skulle jo gerne fortsat stryge sin mand med hårene, uden at det kradsede …Nuvel.

Jeg er udmærket klar over, at mange kvinder igennem tiden også har dirigeret slaget, når det handlede om, hvilket tøj deres mand skulle trække i. Måske har de ovenikøbet købt det til ham, så han ikke forfaldt til noget sjask, de ikke brød sig om at se ham i.

Men hvis vi elsker et menneske, forsvinder kærligheden så af, at vi ikke længere går i det tøj, vi havde på, dengang vi forelskede os?

Hvad giver dig grund til at tro, at du mister din mands kærlighed, hvis ikke du skruer din tøjstil ti år tilbage?

Hvis du begynder med tøjet, hvad bliver så det næste? Skal du også sige præcis det samme, læse de samme bøger, se de samme film og mene det samme?

Hvis du slet ikke kan få hul igennem til din mands fornuft, så hils ham fra mig og sig, at 1950’erne har ringet og sagt, at de gerne vil have ham tilbage …

Mon ikke din mand trods alt vælger at blive i nutiden sammen med dig fremfor at holde fast i et stereotypt og stivnet billede af, hvem du var?

Kærlig hilsen Anna

Står du i et dilemma eller i en svær situation? Skriv til præst og forfatter Anna Mejlhede, anna@soendag.dk

Redaktionen forbeholder sig retten til at forkorte i brevene, og kun spørgsmål, der bringes i bladet, kan forvente svar.

Læs også