Annonce
Sundhed

5 ting, du kan lære af folk, der (næsten) aldrig bliver forkølet

Hvis du vil undgå, at snuen får ram på dig denne vinter, så tjek de her gode vaner, der forebygger forkølelse.

Det er sæson for blege ansigter, dryppende næser og røde øjne. Forkølelse og snue får fat i mange af os hen over vinteren, og som du sikkert allerede har erfaret, kommer en forkølelse aldrig belejligt.

Er du først ramt, er det vigtigt, at du får den tilstrækkelige ro og pleje, så din krop kommer ovenpå igen. Men hvis du vil undgå at overgive dig til tungt hoved og manglende velvære, er det en god idé at kigge dine vaner efter i sømmene og få dig en livsstil, der holder kroppens immunforsvar i beredskab.

Du kender sikkert typerne, der stort set aldrig bliver forkølet, og der er stor sandsynlighed for, at de har de her fem vaner tilfælles. 

1. De dyrker motion

Motion sætter skub i blodomløbet og får sendt de hvide blodceller rundt i kroppen. Det betyder, at du gør dit immunforsvar en tjeneste ved at få pulsen op dagligt. 

Psst… Motion er forebyggende. Hvis du er blevet sløj, så skal du springe fitnesscenteret over og give kroppen ro.

2. De får deres søvn

Der er ikke noget, som søvn ikke er godt for. Og en god nats søvn er særligt vigtig, hvis du vil forebygge forkølelse i vinterhalvåret. De fleste voksne har brug for 7-8 timers søvn. Du sikrer dig flest sammenhængende timer ved at have en fast sengetid, slukke for skærme en time forinden og ved at holde dit soveværelse køligt og mørkt. 

3. De forebygger belastede og pressede perioder

En kortvarig presset periode booster faktisk immunforsvaret. Det kender du måske fra travle perioder lige op til en ferie, hvor du arbejder på højtryk for at nå to do-listen og så lægger dig med snue, når du endelig har nået det hele og får fri. Det er kroppens kæmp-eller-flygt-beredskab, der hjælper dit immunforsvar. Men længerevarende massiv travlhed er noget af det, der svækker immunforsvaret mest og gør dig ekstra udsat i forkølelsessæsonen. 

4. De vasker hænder

Det er ikke lækkert at få at vide, men du kommer i berøring med mange bakterier i løbet af en dag. Håndtryk, dørhåndtag, din telefon, gelændere… og man kunne blive ved. Gør det til en vane at vaske hænder flere gange i løbet af en dag, og hav også gerne noget desinficerende håndsprit stående på skrivebordet. Har du små børn? Så vær også ekstra opmærksom på at få vasket deres hænder. 

5. De giver deres immunforsvar de bedste betingelser

For at immunforsvaret skal udføre sit arbejde bedst muligt, er det vigtigt at spise og drikke de ting, der får dig til at have det godt. Ekstra kærlighed til immunforsvaret kan værne om dit helbred og virke forebyggende. Echinaforce er et naturlægemiddel, du kan tage dagligt for at komme forkølelsen i forkøbet. Dråberne skal doseres i et glas vand og er nemme at integrere i dine daglige vaner. 

Om Echinaforce

Hvis dit immunforsvar har brug for lidt ekstra kærlighed, kan du få en ekstra håndsrækning i form af Echinaforce, som er et naturlægemiddel til lindring af lette forkølelsessymptomer. Fx i perioder, hvor du er belastet, udmattet eller under pres. Du kan faktisk komme forkølelsen i forkøbet, hvis du sætter ind i tide og bruger Echinaforce forebyggende. Echinaforce er nemlig baseret på udtræk af friske Echinaceaplanter, der styrker immunforsvaret og øger kroppens modstandskraft over for forkølelse. På den måde kan du undgå forkølelse og nyde hverdagens stjernestunder fuldt ud med både energi og overskud. Er uheldet dog ude, og har forkølelsen sat sig fast i dit system, kan du med Echinaforce lindre symptomerne, så forkølelsen ikke bliver helt så slem, og så du hurtigere kommer tilbage på fuldt blus igen.

Læs mere om Echinaforce her


Echinaforce® Orale dråber (udtræk af Purpur solhat), pakningsstørrelser 50 ml / 100 ml / 2×100 ml. Læs omhyggeligt indlægssedlen. Indikationer: Naturlæge­middel til brug ved lindring af lettere forkølelsessymptomer. Styrker kroppens immunforsvar og øger derved modstandskraften overfor forkølelse. Dosering: Voksne: 30 dråber i et glas vand 3-5 gange dagligt i højst 8 uger. Må kun efter aftale med læge anvendes til gravide, ammende eller børn under 12 år. Særlige advarsler og forsigtighedsregler inden brugen: Bør ikke bruges sammenhængende i mere end 8 uger af gangen. Kontakt læge ved forværring af symptomer eller høj feber. Allergiske patienter skal kontakte lægen inden brug. Præparatet indeholder ethanol (65 % Vol.) og må derfor ikke anvendes hvis du er i behandling med antabus eller metronidazol (mod betændelse). Kontraindikationer: Overfølsomhed over for planter af kurvblomstfamilien (f.eks. krysantemum eller bynke). Tuberkulose, leukæmi, bindevævssygdomme og andre autoimmune sygdomme. Dissemineret sklerose. HIV-infektion, anden immundefekt eller immunosupression. Sygdomme relateret til hvide blodlegemer. Bivirkninger: Ingen almindelige bivirkninger er registreret.

Læs mere om: