Stil

Vil du være med til at ændre den næste samtykkelov?

Maria Brus 12. april 2021
Så skal du måske være en af de to nye journalistpraktikanter på femina!

Brænder du for at skrive den gode historie, der rykker på debatten og præsenterer nye perspektiver? Vil du gerne lave journalistik, der vil ændre på noget? Vil du gerne underholde, udfordre, lære af og blive klogere på kvinder i alle aldre? Vil du lave det ministerinterview, der sætter dagsordenen?

Så er det måske dig, vi leder efter. femina søger to nye praktikanter i foråret 2021. 

Vi vil skabe danske kvinders foretrukne magasiner, og vi vil rykke ved debatten med vores skarpe og aktuelle historier på femina.dk

Vi udkommer på print som femina, SØNDAG, og magasinet Psykologi og digitalt på femina.dk og de tilhørende sociale platforme. Vi har en klar ambition om at sætte dagsorden med vores historier og skubbe til folks opfattelse af, hvad et kvindemedie er anno 2021. Vi skriver om slutshaming af Taylor Swift, kvindedrab og datinghoroskoper med lige stor omhu.

 

Som praktikant hos os kommer du primært til at skrive til femina og femina.dk, men du skal prøve kræfter med alle Kvindelivs brands. Det betyder, at du kommer til at levere artikler og noter til magasinerne femina, SØNDAG og Psykologi, og du kommer til at skrive aktuelle, skarpe nyheder, Q&A’s, interviews og klummer til femina.dk.

Vi leder efter de ambitiøse skribenter, der elsker skriften, og har lyst til at dyrke den. Dem, der er sultne efter at skubbe til forestillingerne om, hvad journalistik til kvinder kan være. Dem, der vil noget med journalistikken.

Hvis det er dig, så kom og mød os på praktikmessen og kom til åbent hus tirsdag den. 27. april. Her kan du også møde de nuværende praktikanter.

 

Det praktiske:

Åbent hus ligger den 27. april klokken kl. 10 og 14, og der vil være mulighed for både at stille spørgsmål til praktikanter, vejledere og chefredaktør.

Kom til åbent hus via de to links herunder: 

KlOKKEN 10

KLOKKEN 14

Forsamtaler afholdes onsdag den 28. april. Book tid (online eller fysisk i København) hos praktikantvejleder Maria Brus på [email protected]

Herunder kan du møde to af vores praktikanter:

Kristine Enevold Villadsen
Privatfoto

Kristine Enevold Villadsen

- Jeg har været i praktik på femina i to måneder, og det sjoveste har været, at jeg har fået lov til at interviewe en masse forskellige mennesker, der har noget forskelligt på hjerte. Det har været alt fra en intensivsygeplejerske og direktøren for Kvinfo, til en kvinde, der har rejst verden rundt i en van. Det er fedt at kunne følge artiklen i hele processen fra en idé til det færdige produkt på femina.dk eller i bladet. Man får lov til at sætte sit eget præg på det undervejs, der er ofte tid til at nørde med sproget og gå i dybden med emner, som de store dagblade ikke har tid til.

Læs Kristines interview med manuskriptforfatter og serieaktuelle Anna Juul her: 

- Selvom det er sjovt at interviewe mange forskellige mennesker, er det også det sværeste. femina dykker ned i sårbare emner og stiller personlige spørgsmål. Det kan være grænseoverskridende og svært at få et andet menneske til at åbne op på den måde. Men det er også virkelig lærerigt, og kilderne er glade for, at de får lov til at fortælle deres historie.

Hvis I har spørgsmål til Kristine, så send hende en mail eller ring:

[email protected] og 5117 1998

Caroline Wilms
Privatfoto

Caroline Wilms

- Jeg har været i praktik i otte måneder, og det sjoveste har været at føre mine egne idéer ud i livet. Det er lige meget, om det handler om menstruation, feministisk kunst eller Disney prinsesser, så er det sjovt og spændende hver gang, jeg ser mine egne ting udgivet.

Læs Carolines interview med museumsdirektør Jane Sandberg her:

- Noget af det sværeste har på samme tid været at finde på de idéer, jeg selv synes er gode nok og passer til mediet. Heldigvis er der en masse hjælp at hente fra redaktionen, hvis man sidder fast med en ide eller har brug for at kvalificerer den.

Hvis I har spørgsmål til Caroline, så send hende en mail eller ring:

[email protected] og 6167 7856

Har du flere spørgsmål? Så kontakt en af vores praktikantvejledere:

Tine Bendixen, mail: [email protected], tlf.: 5076 1769

Maria Brus, mail: [email protected], tlf.: 2785 1720