x
Annonce
Skønhed

Sådan lægger du din makeup til julens arrangementer

7. november 2022
Annonce for Maybelline
Julen er det perfekte tidspunkt til at fyre op for festmakeuppen, men det er også vigtigt, at den holder til de mange timers sociale aktiviteter som julefrokoster og juleaften. Her får du 5 tips til din julemakeup.
Maybelline logo

Årets på én gang mest hyggelige og mest festlige sæson nærmer sig, og det betyder, at du skal i gang med at planlægge, hvordan du skal se ud til årets julefrokoster og juleaften.

Noget af det bedste ved juletiden er nemlig de mange sociale arrangementer, som giver anledning til at give den lidt ekstra gas med looket og prøve lidt forskelligt af.

Men ikke alene skal makeuppen være præcis lige så festlig, som du gerne vil have – den skal også være nem at lægge, og vigtigst af alt skal den holde hele aftenen. For er der noget, vi ikke skal bekymre os om midt under julemiddagen, så er det smudset eyeliner og udtværet læbestift.

Vi har samlet fem gode råd til julemakeuppen, som både handler om, hvordan du lægger den og får den til at holde, men også hvordan du gør skønhedsrutinen til en hyggelig del af juledagene.

Tip 1: Brug skønhedsrutinen som selvforkælelsestid

Selv om julen egentlig skal være årets hyggeligste tid, så ender forberedelserne sommetider med at blive en lettere travl og hektisk affære. Sætter du god tid af til en afslappende og selvforkælende skønhedsrutine, tager det måske lidt af stresset.

Tag et langt bad, hvor du giver dig tid til at gøre de ting, du bedst kan lide. Måske er det ren afslapning for dig at lægge en ansigtsmaske, sæbe hele kroppen ind eller farve øjenbryn.

Hvis du ikke er makeupartist, men stadig gerne vil have en flot makeup til julens festligheder, så sæt rigtig god tid af til at lægge den. Det kan nemlig ødelægge en hel del af den gode stemning, hvis du fra morgenen er irriteret over en skæv eyeliner. Det er også en god idé at gå efter makeup, der er nemt at lægge, så du er sikker på at lykkes med dit look.

Sæt dig ind i de makeuptips, du finder i denne artikel eller andre steder på nettet, og brug tid på at prøve dig frem med forskellige looks, så du er sikker på, du bliver tilfreds.

Tip 2: Vælg makeup, der holder

De fleste af os har prøvet at se os selv i spejlet i løbet af aftenen for at opdage, at halvdelen af den mascara, der tidligere så perfekt ud, nu er kravlet ned og har sat sig som en mørk rande under øjet.

Derfor ved vi også, hvor vigtigt det er at gå efter makeup, som ikke smitter af eller bliver udtværet i løbet af dagen eller aftenen. Det gælder især i juletiden, hvor julefrokoster kan vare fra frokosttid til de sene nattetimer, og juleaften-looket skal holde fra formiddag til sen aften.

Det er en god idé at undersøge, hvilke produkter der med sikkerhed holder aftenen igennem. Gå efter en mascara, der ikke drysser, og en eyeliner, der ikke smitter af. Skal du have læbestift på, så gå efter en med høj dækkeevne, som holder længe, føles rar at have på og ikke smitter af.

Maybelline mascara

Skal du finde en mascara med masser af farve og længde, som bliver siddende på vipperne hele aftenen uden at drysse, så er Lash Sensational Sky High Mascara fra Maybelline din bedste ven. Den lange, fleksible børste fanger og adskiller dine vipper og giver masser af farve uden at klumpe. Og så er den tilmed virkelig let at lægge! I øjeblikket kan du få den i en Limited Edition Rose Gold-indpakning. Limited Edition Rose Gold Packaging Lash Sensational Sky High Mascara, vejledende pris: 99,95 kr.

Tip 3: Bestem dig for et look

Alle de festlige begivenheder, julen byder på, er oplagte anledninger til at prøve forskellige looks af. Skal du fremhæve øjnene med en dramatisk smokey eye, eller skal læberne i fokus med en iøjnefaldende læbestift – eller skal du holde det enkelt med en neutral, glossy læbe? Mulighederne er mange, og det er dig, der bestemmer.

Det vilde look: Læbestift

Går du efter det opsigtsvækkende udtryk, så er en klassisk rød læbestift en go-to. Den pifter ethvert outfit op, og så er det helt perfekt, at rød er julens farve.

Læbestift giver som regel et elegant look, som kan bruges til både vilde julefrokoster og hyggelige familiesammenkomster.

Når du maler læberne røde, er det vigtigt, at farven også bliver på læberne, og ikke lige pludselig sidder på glasset, på andres læber, eller endnu værre, på tænderne. Derfor skal du vælge læbestift efter, hvor godt den holder, og hvilken konsistens den har. Samtidig er det rart, at den er nem at påføre.

Er du glad for læbestift, men ikke klar til den modige røde farve, findes der heldigvis et væld af fine farver at vælge imellem, når det kommer til læbefarve. Prøv dig frem, før du køber en farve, så du ved, hvilken læbestift, der passer til dit ønskede look.

Det afdæmpede look: Lipgloss

En god lipgloss er det sikre valg, hvis du går efter mere nedtonede læber. Med smukke, skinnende læber kan du enten skabe et afdæmpet look eller fokusere på mere dramatisk øjenmakeup.

Fordelen ved en lipgloss er, at du ikke skal bekymre dig om at tegne lidt uden for stregerne. Med andre ord er gloss det perfekte valg til dig, der ikke orker at bruge så lang tid på at tegne læberne op, før du skal ud ad døren.

Vælg en lipgloss, der føles behagelig på læberne og dufter godt. På den måde kan du have den på hele aftenen. Gå efter en lipgloss, der giver shine og får læberne til at se bløde ud.

Maybelline læbestift

Maybelline Superstay Vinyl Ink er en flydende læbestift, der skaber flotte læber med en shiny finish ved bare ét penselstrøg. Så snart læbestiften er lagt, bliver den siddende hele aftenen uden at smitte af. Penslen kombineret med den flydende konsistens gør den nem at lægge. Den fås i et væld af farver, så du kan vælge lige præcis den, der passer til dig. Maybelline Superstay Vinyl Ink, vejledende pris: 84,95 kr.

Maybelline New Yorks Lifter Gloss giver det perfekte glossy look uden at føles klistret. Hyaluronsyren i lipglossen sikrer bløde læber hele aftenen. Ligesom læbestiften fås den i masser af farver, så du kan vælge din favorit. Maybelline Lifter Gloss, vejledende pris: 69,95 kr.

Tip 4: Øv dig på forhånd!

Måske har du prøvet at stå foran spejlet i sidste øjeblik og febrilsk fjerne eyeliner, der er lagt helt skævt. Der er ikke noget, som kan ødelægge tiden op til en festlig anledning som øjenmakeup, der kommet på afveje. Og af den grund findes der personer, der holder sig helt fra eyeliner.

Men det er en skam, for med bare en smule øvelse kan du skabe den smukkeste makeup med læbestift og forskellig øjenmakeup. En god idé er at finde guides og videoer på Instagram og TikTok, hvor der ligger millioner af tips og tricks til makeup. Der findes også masser af gode hacks, du kan gøre brug af, hvis du ikke er den fødte makeupartist.

Et af dem er at bruge tape, når du skal lægge den berygtede winged eyeliner. Sæt et stykke tape på huden, så den flugter med din nederste vippekant og det yderste af øjenbrynet. Tegn derefter stregen langs tapen, så langt du ønsker. Lad eyelineren tørre, før du fjerner tapen.

Det kræver lidt træning, så det kan være en fordel at øve sig et par dage i forvejen, så du ikke står til julefrokosten med en skæv eyeliner.

Når du køber eyeliner, så gå efter en tynd spids, så du får den mest præcise streg. Derudover er det vigtigt, at den ikke smitter af, så den holder hele aftenen.

Maybelline eyeliner

Hyper Precise Eyeliner fra Maybelline New York er, som navnet foreskriver, designet til præcision. Eyelineren smitter ikke af, og den holder op til 16 timer. Maybelline Hyper Precise All Day Black Eyeliner, vejledende pris: 59,95 kr.

Tip 5: Husk at fjerne makeup før sengetid

Det kan være fristende at komme hjem fra julefrokost og vælte direkte ind i sengen uden at skulle bruge tid på badeværelset. Og nok er vi vilde med makeup, men det skal altså af før sengetid.

Det tager kun få minutter ekstra, og det betyder meget på den lange bane. Fjerner du ikke din makeup, før du går i seng, går det ud over din hud og dine vipper.

Maybelline Holiday Icons

Det voluminøse vippelook, winged eyeliner ’on fleek’ og de fineste læbelooks, der holder hele aftenen og giver læberne form og farve. Denne jul har Maybelline New York udvalgt fire Holiday Iconics blandt deres allermest populære produkter, som er kendt og elsket verden over. Læs mere om produkterne lige her – og klik dem hjem, så du er klar til at kreere dit festlook til jul.

Læs også