skønhedstendenser
Skønhed

Her er efterårets makeup-tendenser

18. september 2015
af Marlene Kronborg
foto: Panthermedia
Du skal have fokus på hud, læber, øjenbryn og gyldne farver for at følge efterårets makeup-tendenser.

Efterårets look handler ikke kun om smukke farver, men også om detaljerne i den rene, naturlige udstråling. Smuk hud, flot definerede bryn og velformede læber sætter dagsordenen, selvfølgelig i følgeskab med masser af gyldent glimmer og frække farver til læberne.

Skønhedsjournalist Marlene Kronborg fra FEMINA guider dig her til efterårets tendenser:

Gylden gudinde

Sæsonen byder på masser af smuk glimmer i makeuppen. Især guld dominerer. Enten som let shine i en farvet øjenskygge eller helt enkeltstående. Men der er ingen tvivl – vi skal alle være skinnende stjerner her i det mørke efterår.

Dit ansigt afslører din livsstil – læs hvordan på Femina.dk.

Sådan gør du:

- Byg øjenlåget op med en mørk farve på hele låget, og læg den gyldne farve øverst på øjeæblet. Det åbner øjet.

- Brug den glinsende farve helt oppe ved dine bryn. Det fremhæver både dine øjne og dine bryn.

- Den gyldne farve kan også bare bruges i øjenkrogen ved smoky eyes. Det gør looket mere intenst. - Indram øjet med den type shine, du ønsker – tón eventuelt farven ud på øjenlåget til et blødere look – og brug ellers din skygge som en fed eyeliner og få et smukt intenst blik.

Perfekte bryn

Velformede og definerede bryn er med til at forme dit ansigt. Og i en tid, hvor det naturlige look dominerer, er det en god måde at lege med formerne på. Dine bryn både indrammer og er med til at fremhæve dit ansigt på den indiskrete måde.

- Ingen bryn er ens, heller ikke højre og venstre. Udfyld derfor ”hullerne” med en stor pensel eller blyant, så de kommer til at se ens ud.

- Børst dine bryn på plads med en rund børste. Husk at børste opad og ikke langs med brynet. Stritter nogle af hårene ud af formen, må du gerne trimme dem. De kan godt blive for lange.

- Hold dem på plads hele dagen med en gel. Du kan få dem både transparente og farvede, alt efter behov.

- Du kan med fordel bruge en highlighter under dine bryn for at fremhæve både form og farve. Det får dem til at virke mere definerede.

Her er makeupbommerten, der gør dig fem år ældre.

Smukke læber

Dine læber er en smuk accessory, der ikke skal gemmes væk, men derimod fremhæves. Leg med alle de flotte, spændende farver, der kommer. Det behøver ikke at være vildt og vovet, en let farve kan også gøre underværker. En smuk mund er med til at fuldende hele dit look.

- Find ud af, hvad du bedst kan lide at bruge – lipgloss, lipbalm eller læbestift? Det er en smagssag, og også om du er til det matte eller glansfulde look. Alt er lovligt. Så brug det, du bedst kan lide.

- Vil du gerne undgå for mange linjer og folder på læberne, så brug en lipprimer inden. Den både udglatter og holder længere på farven.

- Synes du, det er svært at holde farven inden for ”rammerne”, kan en lipliner være en god hjælp. Den holder farven på plads, så den ikke løber ud. Den fås også transparent, så du ikke behøver at finde den helt rigtige farve.

- Er du ikke så glad for meget farve, så prøv nogle af de nye produkter, som blot giver lidt volumen og fremhæver dine egen læbefarve.

Fejlfri hud

Et smukt, naturligt look stiller krav til en flot hud. En ensfarvet, frisk og sund glød bærer sig selv og ser bare lækker ud. Det kan kræve lidt hjælp, men det sørger de nye, spændende produkter for.

- Brug en svamp eller foundation-pensel, når du skal lægge en flot ensartet foundation.

- Du kan med fordel bruge concealer omkring øjnene for at dække træthedstegn, men også omkring munden ved misfarvninger.

- Ved at bruge en bronzer langs hårgrænsen, på kindbenene og langs kæben fremhæver du dine ansigtstræk.

- Skab naturlig glød ved at bruge en highlighter dér, hvor solen rammer ansigtet. Øverst på kinderne, tindingerne, på hver side af panden og på hagen.

- De nye blur-effektprodukter skaber en smuk fejlfri overflade på huden.

Her er skønhedsprodukterne, du bør smide ud.

Læs også