https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1324_dit_ansigt_afsloerer_din_livsstil.jpg
Skønhed

Dit ansigt afslører din livsstil

26. juni 2013
Af Lisbeth Madsen, Alive.dk 06/26/2013 - 08:00
Er du overivrig med motionen, har du røget gennem flere år, eller spiser du meget sukker? Dit ansigt afslører dig ...

Selvom du holder dig slank og i god form, så vil en hård livsførelse ofte afsløre sig, hvis man nærstuderer dit ansigt.

Nyhedssitet Dailymail.co.uk har talt med forskellige eksperter, som forklarer, hvordan det afspejler sig i dit ansigt, hvis du ikke spiser en sund kost, er overvægtig eller har dyrket solen for intenst.

LÆS OGSÅ: SE STJERNERNES VILDE FORVANDLING - FØR OG EFTER PLASTIKKIRURGI OG KOSMETISKE BEHANDLINGER

Her er otte tegn på, at du bør ændre i din måde at leve på, hvis du vil have et smukkere ansigt:

# Mager i ansigtet og løs hud

Kan skyldes: overtræning, cigaretter eller yoyo-slankekure. Hvis du løber eller cykler rigtigt meget, flere gange om ugen så kommer du i god form, men dit ansigt vil miste fylde. Det samme kan ske, hvis du ryger pga. giftstofferne i cigaretterne, der stjæler blodforsyningen i dit ansigt, så du mister fedt og muskler. Hvis du skiftevis er på lynslankekure og tager på, risikerer du at ende op med ekstra løs hud i ansigtet, fortæller Aamer Khan, medicinsk direktør ved Harley Street Skin Clinic, til Dailymail.co.uk.

# Buttet ansigt og slap hud

Kan skyldes: for meget alkohol, for lidt motion. Alkohol stresser din krop, og derfor ophober der sig med tiden ekstra fedt og væske i ansigtet, hvilket får dig til at se oppustet ud.
Hvis du ikke dyrker regelmæssig moderat motion, og dermed sørger for et godt blodomløb i dit ansigt, så vil huden visse steder i dit ansigt på sigt blive slap, mens der vil komme fedtophobninger andre steder, forklarer Aamer Khan.

# Rynket og løs hud

Kan skyldes: for meget sukker i din kost. Når din krop skal nedbryde, det sukker, du har indtaget, så sløves produktionen af collagen og elastiske fibre i din hud. Og det gør dig mere rynket og slap i ansigtet med tiden, siger Khan.

SE BILLEDERNE: ER DISSE KENDTE KVINDER FOR TYNDE?

# Fine linjer omkring øjnene

Kan skyldes: for meget tid i solen uden beskyttelse. Solen skader din ansigtshud med tiden og vil næsten uvægerligt resultere i flere rynker. Især de små rynker, du får omkring øjnene skyldes ophold i solen uden beskyttelse, siger Chris Griffiths, professor i dermatologi ved Manchester University, til Dailymail.co.uk.

# Bleg hud

Kan skyldes: for få grøntsager, overvægt, ingen motion. Hvis du spiser meget få grøntsager, eller hvis du er overvægtig, så kan din hud blive bleg ifølge Ross Whitehead, forsker ved University of St Andrews. Det skyldes, at beta-karoten, som findes i visse grøntsager, er med til at give huden en naturlig glød. Dog absorberes beta-karoten af fedt, så hvis du er overvægtig, skal du spise ekstra mange grøntsager.
Motion vil ilte blodet i dit ansigt, og iltet blod har en rødere farve en ikke-iltet blod. Dvs. at hvis du dyrker meget motion, så vil du have lidt mere kulør i dit ansigt permanent.

# Blussende hud

Kan skyldes: koffein, mangel på sollys. Hvis du drikker for meget kaffe eller andre koffeinholdige drikke, så kan du ifølge Aamer Khan dehydrere din hud og efterlade den rødmosset. Men for lidt D-vitamin fx som følge af for lidt sollys kan også være med til at efterlade en rødme i din hud.

# Bumser

Kan skyldes: mælkeprodukter og Atkins-kuren. Akne er i vidt omfang genetisk betinget. Men en forværring af tilstanden er efterhånden påvist gennem flere undersøgelser at kunne hænge sammen med et stort indtag af mælkeprodukter eller slankekure, der minder om Atkins-kuren, hvor man ikke indtager ret mange kulhydrater. Til gengæld indtager man mange proteiner, og det kan måske være aminosyrerne heri, der fører til udbruddet af bumser, forklarer Aamer Khan.

# Mørke rande om øjnene

Kan skyldes: for lidt søvn, en vegetarisk kost. Træthed kan få dine blodårer under øjnene til at udvide sig, og fordi huden under øjnene er så tynd, så kommer det område til at fremstå mørkt. Desuden kan en kost, der er fattig på jern, som bl.a. findes i kød, give dig for lav blodprocent. Det vil gøre dig bleg, og dine blodårer under øjnene vil stå tydeligere frem, siger Aamer Khan.

Læs også