Stil

Sådan skal din adventskrans se ud i julen 2019

18. november 2019
af Kathrine Graa
Foto: Nick Degn/Stöj Foto, m.fl.
Nu nærmer julen sig og dermed er det tid til at finde adventskransen frem. Her løfter vi sløret for, hvad årets store tendens indenfor adventskranse er.

Er du den, der sirligt hjemmefletter en adventskrans hver eneste jul? Eller den, der bliver bedste venner med den lokale blomsterbinder? Eller måske du bare er den, der tyer til den enkle og flotte lysestage for lidt julestemning? Uanset hvilken adventstype du er, får du her lidt inspiration til, hvordan din adventskrans skal se ud i julen 2019.

De tørrede blomster er stadig hotte

Lad os starte med den gode nyhed: Der er ikke så meget, der har ændret sig siden julen 2018. Det er lidt som om, at trendsene de sidste par år er smeltet sammen. Men én ting er sikkert: Du skal stifte kendskab til de tørrede blomster. Det siger boligredaktør på femina og Mainlifestyle, Mette B. Seerup:

- Det er blomster og bær, der trender i adventskransen. Der er rigtigt mange tørrede blomster.

Bær, grene og blomster, der tørrer pænt

Ifølge Mette skal du holde dig langt væk fra gran, men til gengæld finde blomster, der tørrer pænt. Her kan du bruge hortensiaer, sankthansurt, eucalyptusgrene eller mariebær.

- Generelt gælder det om at finde nogle blomster, der tørrer pænt. Det passer godt ind i den der jordfarve-tendens, der også er i indretningen lige nu. Når det kommer til lys, kan du finde lange, slanke lys, som dem man brugte i 80’erne, forklarer Seerup.

LÆS OGSÅ: Julens farvetrend: Her er årets julefarve 2019

Fad eller stage er et nemt alternativ

Hvis du ikke er så meget til en bundet krans, er der alternativer:

- Alternativt kan du finde et flot fad og putte blomster og lys i. Ellers er der også mange brands, der laver lysestager til fire lys. Ferm LIVING har for eksempel lavet en i marmor, der er rigtigt flot, siger Mette B. Seerup.

Hvis du ikke har tid, lyst eller evnerne til selv at binde en adventskrans, kan du altid smutte forbi den lokale blomsterbinder - de ved også, hvilke blomster, der passer sammen og som tørre pænt. Hvis du er mere til en stage, kan du finde en masse flotte her og her.

Inspiration: Smukke adventskranse, du selv kan lave:

Har du brug for mere inspiration?

LÆS OGSÅ: DIY adventskrans: 6 smukke kranse, du selv kan lave

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_6.png

Læs også