Sådan indretter du med sæsonens farve
Stil

Sådan indretter du med sæsonens mest populære farve

31. januar 2018
af Mie Stange
Foto: Menu
Farver i indretningen kommer til at hitte i 2018. Feminas boligjournalist Mette B. Seerup spår, at de kolde grå nuancer skiftes ud med en varmere beige og brun farveskala. Se med her, hvor vi har fundet 13 gode tips og idéer til, hvordan du indretter med den populære farve.

Den mest populære farve til din bolig i 2018

2018 byder på flere nye trends og blandt en af dem er en ny farveskala, der vil blive helt central i indretningen det kommende år. Femina har spurgt boligjournalist, Mette B. Seerup om sæsonens mest populære farve.

- Hvis der skulle farve på væggene i de danske hjem, har den lysegrå farve i mange år været danskernes fortrukne. Men går du og overvejer at trække i malertøjet, kunne du i stedet overveje at tage et kig på farvekortet med små brune felter. 70’ernes brune farveskala er tilbage og hele paletten af brune farver folder sig ud i 2018. En lys beige vægfarve kaster et varmt og venlig lys over rummet, mens tekstiler i mørke jordfarver og keramik i terrakotta tilfører hygge og intimitet, fortæller Mette B. Seerup.

13 tips og idéer til hvordan du bruger sæsonens hotteste farve

LÆS OGSÅ: De bedste tips til at bo med farver

Et strejf af brunt på væggen

2018 er året, hvor du skal gå efter en farve til væggen, der har en mere lys beige eller brunlig nuance fremfor de grålige toner. En beige eller brun nuance skaber varme og hygge til rummet, og fungerer rigtig godt i et soveværelse.

Sov sødt og blødt

Bliv inspireret til at forny soveværelset med lidt lækkert nyt. Omring dig med bløde puder og svøb dig i tæpper i lækre materialer og lyse beige nuancer.

De rå vægge

Udnyt murstensvæggen og få et råt (og brunt) look i din bolig. En billig løsning, der tilfører personlighed til din bolig. Du kan finde en masse diy guides på nettet til at få den helt perfekte rå murstensvæg.

Tid til en ny sofa?

Vi kan ikke komme udenom, at grå i længere tid har været en populær farve, når der skulle investeres i en ny sofa. Men står du og skal købe en ny flyder til stuen, så vælg i stedet en sofa i den beige/brunlige farveskala. Den vil tilføre en masse ro, afslappethed og hygge til din stue.

Små detaljer med stor effekt

En træhylde, lidt keramik, et nyt badeforhæng og et duftlys i den brunlige nuance – mere skal der ikke til for at få sæsonens mest populære farve ind på badeværelset.

Pæne paneler

Bliv inspireret af denne idé, hvor en lys beige farve bruges til at fremhæve en flot dørkam og rummets pæne paneler. Her fungerer det godt kun at male paneler og dørkarm i en flot beige farve frem for at male hele væggen. Ved kun at male panelerne og dørkarmen giver det rummet kant, og de flotte paneler kommer til sin ret.

Tid til lidt nyt i stuen?

Det behøver ikke at koste en formue for at få lidt brunt ind i boligen. Skift de gamle puder ud med nogle nye ensfarvede af slagsen. Miks med mønstrede puder i beige og brune toner.

Tæppet, hvor du godt kan spilde chokolade

De sort/hvide berbertæpper har de sidste par år været meget populære i de danske hjem. Trænger du til lidt fornyelse, kan du hurtigt pifte stuen eller entréen op med et nyt tæppe i de lidt mere brunlige nuancer.

Terrakotta i køkkenet

Hvis du ikke allerede har investeret i lidt keramik i de brændte farver, så skriv tekande og krus i terrakotta på ønskelisten. Lad keramikken stå fremme på en hylde, det kan hurtigt skabe lidt hygge til køkkenet.

Gulvlange gardiner

Er 2018 året, hvor du skal kaste dig ud i de gulvlange gardiner? Se bare her, hvilken luksuriøs og nærmest hotelagtig stemning gulvlange gardiner kan tilføre et rum.

Lidt brunt til de grønne planter

Planterne har for alvor fået en stor plads i indretningen, så hvorfor ikke også købe lidt lækkert brunt til de fine planter? Brug også plantekassen til andet end blot planter som her.

Det brune dekorative stilleben

Næste gang du skal ud at løbe lidt nyt til dit stilleben, så gå efter keramik i terrakotta og fine pynteting i brændte jordfarver. Her fungerer det fint at mixe flere forskellige materialer i den brunlige farveskala.

Praktisk og fin opslagstavle

Bliv inspireret af denne idé, og beklæd din gamle opslagstavle med stof i sæsonens farve og få din egen unikke af slagsen. Ikke nok med at opslagstavlen er praktisk, så er den også dekorativ på væggen.

Bliv inspireret af 2018s største boligtrends her!

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_6.png

Læs også