Boligtrends i 2018
Stil

De 6 største boligtrends i 2018

8. januar 2018
af
Mie Stange. Foto: Pernille Enoch, Broste Copenhagen, Bungalow, Ellos, Normann Copenhagen & Stilleben.
Hvordan skal boligindretningen se ud i 2018? Feminas boligjournalist Mette B. Seerup giver dig her overblikket over de største boligtrends, som du kan se frem til i det nye år.

Boligtrends i 2018

Hvilket mønster vil klæde din pude? Hvilken træsort skal dit næste spisebord være af? Og hvad skal pynte på væggen? Alt dette kan du blive klogere på her, hvor Feminas boligjournalist Mette B. Seerup præsenterer sine bud på 2018s største boligtrends.

1. Brændte nuancer

En tendens vi bevæger os mere og mere væk fra er den nordiske og minimalistiske indretning med sort, hvid, grå og lyse træsorter. I 2018 skiftes de kolde grå nuancer nemlig ud med den varmere beige og en brun farveskala f.eks. på møbler og tæpper. Især brændte farver som rust, jord, terrakotta og mørkere materialer fra naturen skal skabe en hygge og varme i boligen.

https://imgix.femina.dk/braendte_nuancer.jpg

Urtepotte i brændt farve fra Ferm Living. Køb den her

2. Unika

I 2018 kommer vi i langt højere grad til at dyrke det unikke. Det unikke vil især komme til udtryk i vores valg af keramik og kunst, hvor det skal være specielt og anderledes samtidig med, at det kun skal findes i et begrænset antal. Vi vil også tage inspiration fra hele verden med hjem i boligen, hvor skønne fund skal skabe personlighed i indretningen.

https://imgix.femina.dk/unika.jpg

3. Striber

Modebranchens mest klassiske mønstre bliver nu for alvor også en af de helt store boligtendenser i 2018. Striberne kommer i alle afskygninger – fra afdæmpede farver til de mere klare. Og du vil finde striber i forskellige faconer - både de smalle og de lidt bredere af slagsen. Gå efter striber på tapetet eller på puderne - og vær ikke bange for at blande farvekombinationer med andre mønstre i dit hjem.

https://imgix.femina.dk/striber_0.jpg

Stribet pude i alle regnbuens farver. Køb den her

4. Museumsplakater

Plakater på væggene har længe været et must i vores indretning, men i 2018 er det især museumsplakater, der kommer til at hitte i boligen. Museumsplakater kan hurtigt pifte din væg op, og de kan sagtens kombineres med andet kunst på din billedvæg. På den måde skaber du en unik stil i din bolig. Så hvis du er på en museumsudstilling herhjemme eller på din ferie, så må du endelig huske at smutte en tur forbi museumsshoppen, så du kan få en kulturel dekoration med hjem til dine vægge. Men du kan også sagtens finde alverdens museumsplakater i butikkerne eller online. Bl.a. har Stilleben og Bendtsens et fint udvalg.

https://imgix.femina.dk/untitled-3_0.jpg

5. Store planter

Det botaniske univers i indretningen bliver ved med at være dominerende i det nye år, men hvor der hidtil har været fokus på mange små planter, skal vi i 2018 have enkle store planter og træer. I 2018 må planterne gerne fylde mere i rummet og være så store, at de nærmest kan erstatte et møbel.

https://imgix.femina.dk/plante_0.jpg

6. Valnød

Mørkt træ, som vi kender det fra den amerikanske retrostil, bliver et af 2018s helt store trends, der flytter ind i vores bolig. Valnød, der ellers har været lagt lidt på hylden til fordel for bl.a. teak, vil i langt højere grad dominere på både møbler og accessories. Gå efter valnød næste gang, du skal købe et nyt møbel til dit hjem. Valnød vil nemlig skabe varme i vores indretning i 2018.

Flot kommode i valnød. Køb den her

https://imgix.femina.dk/valnoed.jpg
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_6.png

Læs også