https://dk-femina-backend.imgix.net/media/ea8fcf9256384d3e80c7eb774e7f31a0.jpg
Negle

Sådan får du smukke negle

5. september 2011
af Lise Grosmann
Foto: Istock m.fl.
Hvad enten de spalter, knækker, er svage og bløde eller ikke vil gro, så er der hjælp at hente til dine negle. FEMINA har mødt Sally Hansens produktudvikler Dana Caruso, og hun har fingeren på negletrenden

https://dk-femina-backend.imgix.net/legacy/media/b49b2a41b8e143d299114182424cd777.jpg
FRA CATWALK TIL DINE NEGLE
Alt, hvad vi ser på catwalken, kan overføres til neglemode, er Dana Carusos erfaring. Og det er hemmeligheden bag det boom, vi ser i lakfarver, effekter, nail-apps osv. Neglelak er blevet en accessory, der fuldender looket og opfylder behovet for individualitet, og vi har kun set begyndelsen, fortæller hun. Topcoat-effektlakker bliver en mega-trend. I dag går stort set alle kvinder på job og lever et aktivt socialt liv, og så kan en effektlak på et øjeblik ændre looket fra businesswoman til dramaqueen, hvis turen går på natklub. Nyt er det også at matche lakken med buksefarven, så glem alt om at finde læbestift og lak i samme farve, lyder Dana Carusos råd.SALLY HVEM?
Det begyndte faktisk med en Sally Hansen i slutningen af 1950'erne, hvor kvinden bag navnet sammen med sin mand, der var kemiker, fuldstændig revolutionerede neglemarkedet med produktet Hard As Nails - i første omgang uden farve. Sally havde imidlertid øje for den travle kvindes behov for hurtige mirakler, så hun tilsatte farvepigment og opfandt begrebet colour with treatment. Sally Hansens negleprodukter forhandles hos Matas til priser fra 50 kr.
https://dk-femina-backend.imgix.net/legacy/media/744ef087ec964d32ac3c72566154c75b.jpg

Læs også: 25 tips til din hudpleje>>

9 NEGLETIPS FRA EN PROF
Dana Caruso er også en stor kapacitet, når det gælder negleproblemer, så det kom ikke som nogen overraskelse for hende, at den undersøgelse, som Matas har lavet blandt sine klubmedlemmer i forbindelse med lanceringen af Sally Hansen, viser, at 6 ud af 10 kvinder har problemer med deres negle og ikke ved, hvad de skal gøre ved det! Det ved Dana Caruso til gengæld,

1. Fil dine negle mindst én gang om ugen. Den perfekte form er ifølge Dana Caruso at lade neglen følge formen på "månen", dvs. den hvide runding i bunden af neglen.

2. Massér negl og neglebånd hver aften inden sengetid med Vitamin E Nail & Cuticle Oil, det virker nærende og styrkende på svage, rillede negle og blødgørende på tørre neglebånd og tendens til flossede neglerødder.

3. Negle ændres med alderen ligesom hud og hår og får på samme måde brug for nærende og stimulerende pleje. Vitamin E Nail & Cuticle Oil er den perfekte anti-ældende behandling.

4. Er neglebåndene hårde, så anbefaler Dana Caruso Maximum Growth Cuticle Pen.

5. Er neglene tynde og rillede, så vil Miracle Nail Thickener gøre dem 70 procent tykkere på fire dage, fortæller Dana Caruso.

6. Og kniber det med væksten, så får du længere negle på en uge med Maximum Growth, som indeholder silkeprotein-filler, der laver en styrkende barriere.

7. Bløde negle, der spalter, hærdes med titanium og mikrodiamanter i Diamond Strength og vil blive stærkere på blot en uge, fortæller Dana Caruso.

8. Opskriften på holdbar lakering: Sørg for, at neglene er rene ved at tørre af med neglelakfjerner. Læg derefter underlak, så to tynde lag farvet lak med tid til at tørre indimellem og så til slut Insta-Dri Anti-Chip Top Coat med akrylpolymer (og UV-filter). Det får alle laklagene til at tørre på 30 sekunder. Og det er ganske vist, for vi har selv testet det.

9. Skulle din neglelak være blevet trist og falmet, så får du et "just applied look" med den nye Nail Shine Miracle.

Læs også: 10 tips til pæne sommerben>>

Læs også