https://imgix.femina.dk/media/f95de62ef1014078a9c6f3e123cd4ffe.jpg
Skønhed

25 tips om hudpleje

15. august 2011
af JULIANE OLSEN, Alive
FOTO: ALL OVER PRESS
En smuk og sund hud behøver hverken koste formuer eller tage timer af din kostbare tid. Herunder giver vi dig 25 gode råd, så du hurtigt kan få nogle gode, sunde vaner som din hud vil takke dig for. Rådene er udarbejdet med hjælp fra Diana Sommer, formand for Dansk Kosmetolog Forening.

1 Renseprodukter - dyre eller billige?
Prisen på dine renseprodukter er helt op til dig selv. Det vigtigste er imidlertid, at du sørger for at rense din hud grundigt.

2 Brug læbepomaden
Huden på dine læber er modificeret hud, der ikke har nogen slimhinde. Det vil sige, at der ingen naturlig beskyttelse er i læberne, og dermed udtørrer de hurtigt. Brug derfor læbepomade. Det er bedst med en neutral udgave og den i supermarkedet er helt fin.

3 Dæmp ansigtsrødmen
Er du typen, der blusser op, når du får et glas vin, så kan du have sygdommen Rosacea. Det er en hudsygdom der gør, at alkohol får huden til at blusse. Mange har sygdommen uden at være klar over det. Desværre er det svært at finde produkter som kan fjerne rødmen.

4 Økologiske produkter - godt eller skidt?
Hvis du for eksempel er allergisk overfor tomat, så nytter det ikke noget at købe et økologisk produkt, der indeholder netop tomat. Derfor skal du altid holde øje med, om du kan tåle produktet, økologisk eller ej.

5 Brug rynkecreme efter livsstil
Vores tilstand i huden afspejler vores livsstil og ikke vores alder. Så hvis du for eksempel dyrker solen meget, er det især en god ide at bruge cremer, og husk, at det altid er bedre at forebygge end at bekæmpe.

Læs også: Oldies but goodies

6 P-piller kan give hårvækst i ansigtet
Vi har små dun på det meste af kroppen og de hår som kommer frem på uønskede steder er ofte hormonelt betingede, og det er også grunden til, at de kan blive grovere. Hvis du for eksempel er på p-piller kan du få mørkere hår og øget hårvækst i ansigtet.
7 Voks hårene og undgå barberingssår
Undgå sår og rifter på benene og få i stedet vokset dem. Ikke nok med at dine ben bliver glatte og lækre, det holder også meget længere.

8 Skift pudebetræk og slip for bumser
Om natten udskilles affaldsstoffer under søvnen og det betyder, at disse affaldsstoffer køres rundt i pudebetrækket og dermed dit ansigt. Så skift betrækket to-tre gange om ugen for at sørge for, at det du udsætter din hud for er rent.

9 Spis dig fra en skoldning
Det er ikke kun solcreme, der kan beskytte dig mod solen. Imedeen har lavet piller, som styrker pigment-dannelsen, og så er det i øvrigt også altid en god ide at sørge for at få antioxidanter i din mad.

10 Drop friture og undgå bumser
For at undgå uren hud skal du undgå friturestegt mad. Der er nogle fedtstoffer som påvirker din hud til at slå ud. Det samme gælder, hvis du ryger meget.

Få Ole Henriksens bedste sundhedstips

11 Spis mørk chokolade
Der er lavet studier, som viser, at ren, mørk chokolade er gavnlig for din hud. Der er af samme årsag også en del skønhedsprodukter, som indeholder kakao.

12 Du må godt drikke mælk
Mælk har ingen indvirkning på din hud, så længe du ikke er allergiker. At mælk skulle have en negativ effekt på din hud er blot en skrøne.

13 Spis masser af frugt og grønt
Frugt og grønt er ikke kun godt for din sundhed, men også for din hud. Det skyldes indholdet af antioxidanter, som bekæmper ældningsprocessen. Jo sundere du er indvendig, jo sundere er du udvendig.

Læs også: Fugt til huden

14 Brug solcreme
Du kan være disponeret for hudkræft især, hvis du har modermærker. Beskyt dig godt - også selv om du ikke er den store soldyrker. Selv gamle solskader kan føre til kræft senere i livet.

15 Undgå stress
Hele vores krop bruger mere ilt, når vi er stressede, og ilt er en vigtig energikilde for cellerne. Desværre er de det sidste, der får tilført ilt og derfor ser man tit, at stressede folk har en hud, der er grå og trist. Stress derfor ned.

16 Spørg kosmetologen om hudkræft
Din kosmetolog kan spotte om du har hudkræft, før du selv gør det. Det er derfor ingen skam at spørge, hvis du kan have mistanke til, at der er noget alvorligt galt med din hud.

17 Plej din hud efter bad
Når vi går i bad udtørres huden af kalken og kemikalierne i vandet. Derfor skal du altid huske at smøre dig ind i bodylotion og derudover bruge body scrub to gange om ugen.

18 Smid gamle produkter ud
Temperaturen i dit badeværelse afgør hvor længe dine produkter kan holde sig, men husk altid at bruge dem inden udløbsdatoen. Produktet bliver forringet, hvis du har brugt det over længere tid og især, hvis du har haft fingrene nede i det.

19 Skift lagnerne
Ligesom hovedpudebetrækket skal dine lagner ofte skiftes, fordi der også sidder mange døde hudceller i lagnet, der generer huden på din krop. Så døjer du med acne på ryggen, kan det måske være en løsning at skifte lagnet.

20 Husk solcreme, selv om du har brugt selvbruner
Din hud er ikke mindre følsom overfor sol, fordi du bruger selvbruner. Faktoren i din selvbruner svarer nemlig kun cirka til faktor to. Husk derfor solcremen.

Spis dig til smuk hud

21 Brug solcreme faktor 15
Du skal bruge en solcreme med minimum faktor 15, men kan nøjes med en faktor otte, hvis du er solstærk. Det kommer lidt an på hvilken hudtype du er, og hvor du opholder dig. Er du ved stranden, reflekterer vandet solen mere end i haven.

22 Drop rygningen
Rygning påvirker ligesom dine indre organer også dine ydre, fordi det mindsker iltoptagelsen til cellerne. Det sætter ganske enkelt en kædereaktion i gang og er en af årsagerne til, at vi ældes før tid.

23 Brug ikke samme produkt til ansigt og krop
Du kan ikke bruge det samme produkt til både ansigt og krop. Det fineste og tyndeste lag hud er på øjenlågene, og her kan du ikke bruge det samme som til dine ben. De aktive ingredienser i produktet til øjnene er for eksempel i mindre molekyler, og de tykkere produkter vil have sværere ved at trænge igennem.

24 Beskyt ansigtet mod UV-stråler
Du beskytter bedst dit ansigt mod UV-stråler med solcreme. Derudover skal du handle ud fra, hvordan din hudtilstand er. Hvis du for eksempel har fedtet hud, så har du brug for mere beskyttelse, men skal ikke have en fed solcreme på, fordi du vil opleve, at den glider af.

25 Fugt din hud, så du får mere ud af din make-up
For at lægge en flot make-up skal du have en velplejet hud. Ellers skaller din foundation. Ved fedtet hud glider din foundation nemmere af, så det gælder om at have en hud i balance og at købe en foundation ud fra din hudtype og som er baseret på plejende cremer.

Tips til din hudpleje

Læs også