Negle

Sådan får du knald på neglene

af Juliane Olsen, NewsDesk, Aller Media 11. april 2012
Foto: All Over Press
Sæsonen byder på meget nyt til dine negle, som kan give dit outfit et ekstra pift

Gule, røde, grønne og blå. Neglelak kan findes i alle farver og afskygninger og denne sæson sætter ekstra knald på neglene for de modige kvinder. Dyk ned i tidens tendenser og giv dit udseende et ekstra twist med de farverige lakker.

- Krise-perioden vi er i lige nu, giver et fokus på neglene og pifter outfittet op. Pæne, flotte og velplejede negle symboliserer, at du er velplejet og en attraktiv medarbejder, hvis du for eksempel er arbejdsløs og søger job, siger Diana Sommer, der er formand for Dansk Kosmetolog Forening og indehaver af klinikken B'licious.

Hun anbefaler alle kvinder at gå ind på videotjeneste Youtube.com for at få inspiration i brugerens private videoer, der giver fif videre. Her er en række eksempler på hvilke stilarter du kan bruge til sæsonens neglelak.

Knust glasNeglelak, der krakelerer, er igen fremme i tiden. Fremgangsmåden er først at lægge en neglelak på neglen og derefter en speciel lak ovenpå, der giver illusionen om knust glas. Det er en hurtig, nem og enkel måde at lave nail-art på.

NeonfarveNeonfarver er en form for lak, der især går godt i spænd med sommertid. Du kan bruge alt lige fra grønne, blå, pink eller orange neonfarver, og det er især de unge, som synes, at neonfarver er spændende at bruge til neglene, ifølge kosmetologen.

FartstribeDu kan lave en sjov detalje ved din neglelak ved at lægge en tynd, sort streg hen over det første lag lak. Husk, at du skal vente på, at neglelakken er helt tør før du påfører fartstriben. Det kan med lidt øvelse godt lade sig gøre at lave derhjemme, men en professionel kan påføre dig en gele-lak som holder i to-tre uger, og du vil på den måde få mere glæde af din lak.

FarvegradueringFarvegraduering i lakken sker ved hjælp af en fading-teknik, når du lægger lakken. Med eksempelvis tre forskellige slags pink kan du med et lille stykke svamp graduere de forskellige farver ud på neglen. Det kræver lidt øvelse, men giver et flot resultat.

Fransk manicure med farverDen franske manicure er også en af de farve-teknikker, som du kan give et ekstra pift. De fleste kender den meget neutralt udseende manicure, men den er også ret fiks, hvis du bruger samme teknik med to forskellige farver.

Eksperimenter med glitterEt lag glitter ovenpå din sædvanlige lak kan give lakken et ekstra pift. Brug hele farve-paletten som pink, grøn, blå eller gå efter en nuance i guld eller sølv.

Gør dine fødder forårsklar

Forårets dejlige dufte - se dem her

Sådan bliver du smuk på fotos