Shop mode i Porto
Mode

Moderedaktionen på shopping i Porto - Få deres 5 bedste tips

af Anne-Sophie Jessen 6. januar 2017
Hvis du er shoppelysten, så er Paris og London nok de traditionelle førstevalg. Men man skal jo altid være åben overfor nyt. Derfor tog SØNDAGs moderedaktion til Porto i Portugal. Og konklusionen er klar: Ønsker du at skrue ned for prisniveauet og op for den pittoreske charme, så er Porto stedet.

SØNDAGs moderedaktionen har været på shoppetur til den portugisiske perle Porto, og vi var solgt. Det er måske ikke det indlysende sted at tage hen for at kigge på mode. Men vi måtte hurtig erkende, at det er virkelig let at gøre fund i byen. I Porto finder du alle de store og budgetvenlige tøjkæder, der er et væld af små listige butikker, og byens tempo er så roligt og tilbagelænet, at den ferietræthed, man godt kan rammes af i Paris og London, aldrig rigtig indfandt sig. Det gjorde ikke oplevelsen mindre attraktiv, at bymidten er helt usædvanlig pittoresk og at portvinsbarerne ligger tæt. Der var rig mulighed for at få sig et velsmagende glas midt i butikskikkeriet.

Moderedaktionens 5 bedste tips til din shoppingtur i Porto

1.       Tag en tur på gågaden

Vil du have det hele samlet på et sted, så gå til handelsstrøget Rua de Santa Catarina, der ligger midt i Portos centrum. Det er en lang shoppinggade, hvoraf en stor del er gågade. Her fandt vi de budgetvenlige kæder, som vi kender herhjemme fra – H&M og Zara. Men der var også flere af de store kæder, som ikke har fundet vej til Danmark – f.eks. italienske Massimo Dutti og spanske Sandro. Absolut lækre ting til fornuftige priser. Vi bed mærke i, at gaden har en skøn blanding af store kæder og små, snedige butikker. Det er et miks, man efterhånden godt kan savne på de danske handelsstrøg.

2.       Lidt glimmer og guld

Portugal er kendt for sine filigransmykker. Altså smykker lavet af meget tynde guld- eller sølvtråde loddet sammen til fine, sirlige mønstre. Vi faldt for, hvor stort et udvalg de små guldsmedebutikker har. Det var som at gå ind i Aladdins hule, og prismæssigt var smykkerne til at komme i nærheden af.  Vi valgte et par forholdsvist store øreringe, som kan opgradere enhver enkel kjole.

Læs også om vidunderlige Lissabon

3.      De dyre er der også 

Har du besluttet dig for, at du partout vil af med mange penge, og skal der stå et bestemt mærke i nakken på dit tøj, så kan Porto også tilfredsstille dig. Men i modsætning til de traditionelle mode-metropoler, så flokkes de store modehus ikke om matriklerne i Porto. Det synes vi egentlig, var befriende – også for pengepungen. Men ja, du kan finde butikker med dyre mærkevarer hist og her. Fashion Clinic på Praça da Liberdade 39, byder på hele udtrækket af dyre mærkevarer fra bl.a. Gucci, Kenzo og Saint Laurent.

4.       Kom til Porto Fashion Week

Du skal ikke snydes for en modeuge, bare fordi du vælger Porto i stedet for Paris. Det er nok de færreste der ved det, men der findes noget, der hedder Porto Fashion Week. Denne modeuge er da også ganske ny – den er blevet afholdt siden 2013. Og den er allerede vokset til et storstilet arrangement, som løber af stablen to gange om året i september og februar. Nu er modeuger jo overvejende for branchens professionelle. Men ligesom ved den københavnske modeuge, så breder Portos modefest sig ud i byens handelsgader, så alle kan være med. Der afholdes f.eks. Porto Fashion Week Night Out – shoppingaftener, hvor man guides rundt til butikkerne, der disker op med gode rabatter, koncerter og kold champagne. Hold dig orienteret på portofashionweek.com

5.       Gør et genbrugskup

Portos gader er præget af historiske huse og autentisk charme. Det er en lidt faldefærdig by, der ikke forstiller sig. Men de smukke bygninger og katedraler bærer vidnesbyrd om byens storhedstid. I bymidten leves det almindelige jævne liv. Vasketøjet hænger på snore spændt mellem husmurene. Og centrum er en labyrint af smalle gader og stejle trapper, fordi området skrår ret stejlt ned mod floden Douro. Det var i disse smalle gader, at vi faldt over flere små marskandisere, som gemte på fine klenodier. Vi skulle lede lidt og kigge os godt omkring i de tætpakkede butikker. Men så kunne vi også tage et fint antikt smykke og en krokodilletaske fra 1950´erne med hjem som souvenirs.

Bliver du hjemme i kulden? Læs om hvordan du plejer din vinterhud