Gillian Anderson
Mode

Det tog 150 timer at sy dem på hendes kjole. Og vi elsker hver og én

9. januar 2024
af Christoffer Mygind Juul
Foto: Jordan Strauss/Invision/AP
Det er umiddelbart ikke til at se, men ved nærmere inspektion gemmer skuespillerens kjole på et vigtigt budskab.

Mens nogle kjoler får tilskuere til at tabe kæben på grund af en særlig udskæring, et specielt snit eller en uforglemmelig farve, får andre kjoler for alvor snakken i gang.

Sidstnævnte er netop tilfældet med Gillan Andersons kjole ved Golden Globes, der natten til til mandag blev afholdt for 81. gang i Los Angeles.

Her ankom 'Sex Education'- og 'X Files'-stjernen på den røde løber i en sart gul kjole i en forholdsvis enkel udskæring.

Kjolen er skabt af designer Gabriela Hearst og kanaliserer klassisk Hollywood-ensemble med sin stropløse udskæring og volumiøse skørt - på nær en helt særlig detalje.

Gillian Anderson
Gillian Anderson til Golden Globes 2024.
Foto: Jordan Strauss/Invision/AP

Kigger man nærmere på kjolen i det helt rette lys, træder kridvide broderinger nemlig frem, der ved et hurtigt blik måske kan ligne en mønster af blomster eller andre botaniske motiver.

Men der er tale om en mere anatomisk end botanisk fascination hos stjernen.

Det er nemlig hundredevis af vulvaer broderet på den ellers enkle kjole, der har taget syersker over 150 timer at brodere og har fået flere på internettet til efterfølgende af hylde den britiske skuespiller for sin genistreg.

Og grunden til den unikke udsmykning er ifølge Gillian Anderson såre simpel.

Gillian Anderson
Detaljerne på Gillans Andersons Golden Globes-kjole.
Foto: Jordan Strauss/AP/Ritzau Scanpix

Det er nemlig fuldstændig on brand for stjernen.

Det udtaler hun selv i et interview med britisk Vogue. Her fortæller hun, hvordan hun siden sin medvirken i Netflix-hittet 'Sex Education', hvor hun spiller hovedkarakteren Otis' mor, der er sexolog, har dedikeret sin offentlige stemme til netop vulvaen - blandt andet ved at lancere en wellness sodavand med navnet G-Spot, der har et mantra om at prioritere nydelse.

Netop derfor er de unikke detaljer heller ikke gået ubemærket hen på internettet, hvor skuespillerens mærkesager bliver rost for at sætte fokus kvinders nydelse og dermed belyse et overset emne, der alt for ofte bliver glemt i snakken om sex.

Der er altså i den grad snak om mode med mening hos den britiske stjerne, der endnu en gang beviser, hvorfor hun er en stjerne, som er værd at følge på sociale medier.

Denne artikel blev første gang bragt af ELLE.dk. Dette er en redigeret version.

Vil du lytte til femina? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også