mary
Mode

Hendes tøjforbrug er faldet. Men det er stadig svimlende højt

5. januar 2024
Af Maria Hoang
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Danmarks kommende dronning har skruet gevaldigt ned for nyanskaffelser til garderoben. Det viser en årsopgørelse over de royale kvinders forbrug, når det kommer til tøj, sko, tasker og smykker.

Kronprinsesse Mary, der fra den 14. januar kan kalde sig Danmarks dronning, har tidligere erkendt sit overforbrug, når det kommer til tøj og ytret ønske om at skrue ned for forbruget.

Og noget tyder på, at den 51-årige kronprinsesse sætter handling bag sine ord.

Modebloggen UFO No More laver hvert år en opgørelse over, hvor mange nyindkøb Europas prinsesser gør sig, og i 2023 har vores kronprinsesse taget noget af et dyk på listen.

UFO No More har gennemgået 19 royale kvinders nyindkøb for 2023, og her lander Mary på en 16. plads, mens prinsesse Charlene af Monaco, prinsesse Eugenie af York og kronprinsesse Kate topper listen.

Til sammenligning lå Mary i 2022 på en 8. plads, mens hun i 2021 placerede sig på en 4. plads.

https://imgix.femina.dk/2024-01-05/_hjp4177.jpg
Mary har båret denne kjole af Birgit Hallstein otte gange, og den fik sin debut i 2007.
Foto: Hanne Juul

Modebloggen har optalt, at kronprinsesse Mary i det forgangne år har foretaget 70 nyanskaffelser til sin garderobe til en anslået værdi af 338.000 kr.

Til sammenligning shoppede kronprinsessen ifølge bloggen 129 nye stykker tøj, sko og tasker i 2022 til en anslået værdi af 688.000 kr.

På det seneste er Mary da også oftere og oftere blevet set i genbrug, ligesom hun ynder at upcycle sine dyre rober.

Hendes døtre er også begyndt at gå på rov i mors garderobe. Således blev prinsesse Isabella konfirmeret i et sæt, som tidligere har tilhørt Mary.

Denne artikel blev første gang bragt af Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Vil du lytte til femina? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også