Makeup

Undgå bakteriebomber på badeværelset

27. februar 2013
af Sandie Winkel
Glem ikke makeuppen og hudplejen når der ryddes og muges ud i gemmerne! Som så meget andet så holder hverken makeuppen eller cremerne for evigt - produkterne kan være rene bakteriebomber. Følg rådene her og få styr på dit dullegrej

Cremer
Som udgangspunkt kan du altid se på cremen hvor længe den kan holde efter åbning. Det ses på den lille krukke på emballagen. På den lille illustration vil der typisk stå tallet tolv som betyder at cremen kan holde tolv måneder efter åbning. Det kan dog variere fra mærke til mærke. Mange af de "grønne" produkter holder som regel i kortere tid.

Tip: Stik aldrig fingrene ned i krukkerne - brug en spatel. Alternativt kan du købe en creme på pumpe eller i tube. Opbevar cremen mørkt og køligt.

Læs også: Se makeupbommerten der gør dig 5 år ældre

Øjenmakeup
For at undgå øjeninfektioner bør mascaraen udskiftes ca. 4 gange om året. Mascara skaber det perfekte miljø for bakterier, fordi produktet er flydende og beholderen er varm og mørk. Tag ingen chancer, og lån aldrig din mascara ud til andre. Øjenblyanten bør spidses efter brug, da det fjerner det yderste lag og holder den ren. Cremeøjenskygger holder kortere tid end pudderøjenskyggerne, men begge bør skiftes ud efter 1-2 år. Bliver overfladen hård eller krakelerer bør den smides ud.

Tip: Undgå at pumpe luft ned i mascaraen, når du bruger den, da det udtørrer mascaraen.

Foundation
Både din concealer og din foundation bør skiftes ud efter et år. Begynder de at lugte mærkeligt eller skille, er det et tegn på at de er for gamle. Hvis din concealer en indbygget påføringspensel, så sørg for at vaske den jævnligt.

Tip: Hold alle børster og applikatorer rene. Vask dem jævnligt med fx babyshampoo.

Læs også: 4 ting du skal undgå, hvis du ikke vil se gammel ud før tid

Læs også