https://imgix.femina.dk/media/article/final_primaer_qdk_0.jpg
Stil

Kender du disse? 10 moderegler, der bare skal brydes

17. april 2019
af Christina Forsberg
kilde: Noa Vee, foto: Via Canva/Noa Vee
Regler er skabt for at blive brudt og særligt i modens vovede verden. Så her er en liste over 10 velkendte, men virkelig dumme moderegler, som vi ikke bør følge her i 2019.

Du må ikke gå i dobbelt denim

Denne hippie-trend, der blev populær i 80’erne, kan ikke sådan ignoreres. Et helt blåt denim-sæt giver et meget afslappet og samtidig stærkt udtryk, som kan få dig til at se cool ud på en slappe-dag. Et par af dine mest behagelige ’mom-jeans’ og en denim-jakke kan gøre det.

Miks ikke forskellige prints

At mikse mønstre og designs er ikke bare acceptabelt, men meget moderne i 2019. Glem alt om, hvad du har hørt – at mikse de rigtige prints vil give dig et unikt og modigt look, uanset om det er til dag- eller aftenbrug. Men husk, at udvælge prints nøje, for nogle larmer lidt for meget.

Aldrig blande rød og pink

Den, der oprindeligt sagde, at dette var en dårlig ide, må have været farveblind! Rød og pink passer sammen som hest og vogn og er helt klart et look, vi burde se oftere.

Du skal ikke have både guld og sølv på

Der er mange, der tænker, at de ikke bør mikse metaller. Men faktisk kan det se rigtig fint ud at blande guld og sølv. Prøv f.eks. at blande guld- og sølvfingerringe.

Læs også: 5 tøj-myter? Er du plus size? Så kender du sikkert disse "mode-regler"

Solbriller er kun til, når solen skinner

Hvem, der end sagde det, har tydeligvis ikke opdaget, hvor meget et par solbriller kan gøre for et look. Vær ikke bange for at have dem på året rundt.

En pyjamas er til at sove i

Der er sket en kæmpe opblomstring i pyjamasser uden for hjemmet, men der er selvfølgelig en grænse for, hvad der ser cool ud. En blomstret silkeskjorte ud over vide silkebukser ser dog fantastisk ud og kan sagtens gå an ’ude af sengen’.

Du bør klæde dig efter din alder

Så længe det du har på, er lovligt, er der ingen, der går op i det. Vis, hvad du har. Mode har ingen aldersgrænse.

Klæd dig efter dit køn

Nej. Unisex-mode er i front for tiden i industrien, og vi ser masser af tøj, der er beregnet til begge køn. Mode diskriminerer ikke. Hvis det ser godt ud, er det lige meget, hvem tøjet er til.

Læs også: Anette Oxenbøll: "Mange store piger sværger til sort, men jeg har altid været til farve-orgier"

Man bør ikke kunne se dine bh-stropper

Mange kvinder har bh på. Og vi skal ikke klæde os strategisk, så man ikke kan se stropperne eller undgå bh’en. En flot bh kan ligefrem være en æstetisk gevinst for dit look.

Horisontale striber er uflatterende

Ideen om at horisontale striber gør dig bred, er noget fis. De kan skabe et virkelig fint udtryk og skal ikke kimses af.

Kilde: Noa Vee

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2_0.png

Læs også