Der eksisterer en række uskrevne regler angående mode, når du er plus size
Stil

5 tøj-myter: Er du plus size? Så kender du sikkert disse ”mode-regler”

25. januar 2019
af Christina Forsberg
foto: Shutterstock og Instagram. (udgivet første gang januar 2018)
Mode-regler er der nok af, når du er plus size eller har kurver, der går ud over størrelse 38/40, men læs her, hvorfor du bare skal se højt og helligt på dem.

Du må ikke gå i striber. Hold dig for guds skyld fra kulørte farver og mønstre. Og glem ALT om shorts og hvide bukser! Allerede fra vi er helt unge, bliver vi belært om en ting: Hvordan vi klæder os slankere, højere, mere smalbagede, og… ja, fortsæt selv listen. Det fremgår hele tiden både direkte og indirekte af de råd, vi får, at den tynde, smalle og høje silhuet er den bedste, den mest attråværdige, den, vi skal stræbe mod. Og har vi ikke denne – og det har de fleste af os ikke – så er der meget, vi kan gøre for at give illusionen af, at vi er slankere og højere, end vi er.

Det kommer nok ikke som en hemmelighed, at Q synes, alle mennesker skal gå klædt akkurat som humøret og lysten byder os. Har du lyst til at hoppe i de pink satinbukser og den prikkede jakke, så gør du det. Føler du dig bedst tilpas i mørkere, løse gevandter, så er det det, du tager på. Ingen - og slet ikke din størrelse - skal diktere, hvad du kan, og hvad du ikke kan. Men når dette er sagt, så labber vi gladelig inspiration i os fra skønne og modebevidste kvinder.

Læs også: Video: "3 kvinder gør op med "Plus size-moderegler"

Leg med farverne

Camilla Momme er stylist hos AnnoAnno.dk, hun er selv en størrelse 48/50 og har ikke meget tilovers for dikteringer omkring, hvad man må og ikke må.

- Selvfølgelig kan du tage lige præcist det på, du har lyst til, uanset din størrelse. Men jeg tror, at de såkaldte regler også udspringer fra den overordnede tanke, at tykke mennesker simpelthen ikke ønsker at tiltrække opmærksomhed, men gerne vil gemme sig og gå lidt i ét med tapetet. Og det kan slanke mennesker jo også ønske at gøre indimellem. Og det er sandt, at kulørte farver, mønstre og striber tiltrækker opmærksomhed.

For Camilla Momme er det vigtigt at skelne mellem, hvad folk har lyst til at gå i, og hvad farver, mønstre og snit rent faktisk gør ved vores silhuet.

- Sort og mørke farver kamuflerer, stærke farver gør det modsatte. Er du bevidst om dette, kan du jo lege med farverne, som du føler for. Kig på dig selv, og overvej, hvad du gerne vil fremhæve, hvad du bedst kan lide ved din krop – og omvendt? Har du f.eks. en kæmpe barm, du ikke ønsker for meget opmærksomhed omkring, vil en mørk bluse være et oplagt valg. Er det benene eller numsen, du er særligt stolt af, kan du tage lysere eller stærkere farver på forneden. For nederdele, kjoler og shorts gælder det, at der hvor de stopper på benet, tiltrækkes opmærksomheden. Personligt går jeg i shorts, nederdele og kjoler, der går til omkring knæene, fordi jeg synes, jeg har nogle virkelig flotte underben. Jeg elsker striber og har altid gjort det. Det er en af de mest fasttømrede myter, at tykke personer skal holde sig fra striber, særligt de vandrette, for på en bluse eller kjole fremhæver de faktisk din talje.

Rank ryggen og smil til verden

Camillas Mommes personlige filosofi, der altid har virket for hende, er at ranke ryggen, vise en positiv attitude og smile til verden.

- Giv slip på din angst, følg din lyst, vær stolt af dig selv, og tag afsæt i dig selv. Mærk efter, hvad der føles rigtigt for netop DIG at have på, så er du på rette vej.

Læs også: Derfor betyder disse korte toppe så meget for denne plus size-model

Se de skønne plus size-kvinder, der "bryder modereglerne"

Men lad os kigge på fem af de mest sejlivede myter, der eksisterer om ”Regler for påklædning når du er plus size”.

1. Du må ikke gå i striber – slet ikke de vandrette

Men så tjek lige disse dejlige damer...

2. Undgå de stærke farver og hold dig til mørke farver

De fungerer ellers flot på disse kvinder...

3. Shorts er no-go

Shorts tager du på, hvis du har lyst til det...

4. Hvide bukser gør intet godt for dig

Siger hvem...?

5. Mønstret tøj skal du gå langt udenom

Dette råd undlod disse plus size-kvinder at følge - og det var en god beslutning!

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2_0.png

Læs også