Moderegler Plus size
Stil

Video: 3 kvinder gør op med “Plus size-moderegler”

13. september 2017
af Charlotte Kobberøe Fink
foto: Boldly/Buzzfeed – youtube.com
Har du nogensinde fået et ”velmenende” råd om, at du skal undgå at gå i striber eller tætsiddende tøj? I løbet af en uge bryder disse tre kvinder alle uskrevne (og usande!) ”regler” om, hvad man ”kan tillade” sig at gå i som kurvet kvinde.

”I løbet af en uge vil vi gå i alt det tøj, som samfundet har fortalt os, at vi ikke burde gå i”.

Tre kurvede kvinder fra det amerikanske medie Buzzfeed er trætte af de uskrevne "moderegler", som de er blevet tudet ørene fulde af hele deres liv:

Man skal undgå striber og korte shorts, man kan ikke gå i stropløse kjoler og mavetoppe, og store mønstre er for alt i verden bandlyst. Listen er lang (og meget trættende!). Derfor tog de tre kvinder udfordringen op - både for at skubbe deres egne grænser og for at bevise, at "moderegler" er til for at blive brudt.

- Jeg tror dog, at det bliver hårdere, end jeg måske tror. For selvom jeg i mit hjerte ved, at de her regler er nonsens, så er de stadig fasttømrede i samfundet omkring os, fortæller en af kvinderne, mens en anden siger:

- I den her uge vil jeg skubbe mig selv ekstra meget og få all in på at vise min krop.

LÆS OGSÅ: I kærlighed og ærlighed: Et portræt af den nøgne kvindekrop

En øjenåbner

Hver dag i en hel uge brød de tre kvinder en uskreven "moderegel" og gik på job i for eksempel mavebluser, tætsiddende kjoler, korte shorts og højtaljede jeans. Og selvom det indimellem var udfordrende for kvinderne, så var det også klart en øjenåbner:

- Du skal klart gøre det! Selvom du vil være ked af det på nogle tidspunkter, så vil du også opleve, at du pludselig får noget tøj på, du aldrig havde regnet med, du kunne gå i – og så bliver du til askepot… Regler er lavet for, at folk skal føle, at de opfører sig ordentligt. Men hvis du ikke er glad for de regler, så smid dem ud!

Se den fine og sjove video herunder:

Kilde: Boldly-Buzzfeed på youtube.com

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2_0.png

Læs også